......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Γενική απογραφή του πληθυσμού της χώρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), διενεργεί ως τις αρχές Μαρτίου 2011, σε ολόκληρη τη Χώρα, την Απογραφή Κτιρίων.
Το αντικείμενο της Απογραφής Κτιρίων, είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας και συγκεκριμένα η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Ο συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ θα φέρει κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό του, τον κωδικό της εποπτείας του, το τηλέφωνο του υπεύθυνου επόπτη της ΕΛΣΤΑΤ και τη σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.


Επίσης  από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011,  η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα πραγματοποιήσει Γενική απογραφή του πληθυσμού της χώρας, με σκοπό την συλλογή   δημογραφικών, οικονομικών, κοινωνικών στοιχείων σε ότι αφορά τα ελληνικά νοικοκυριά. Η παραπάνω διαδικασία θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό των ενεργειών του Δήμου μας.

Παρακαλούμε όλους τους Δημότες όπως συνεργαστούν με τους υπαλλήλους της Στατιστικής Αρχής με τη δέουσα προσοχή και αφού πρώτα εξακριβώσουν τα στοιχεία των απογραφέων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ


Πληροφορίες:  
EΛ. ΣΤΑΤ.
Γενική Δ/νση Στατιστικών Ερευνών
Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού & Αγοράς Εργασίας
Τηλ: 213 135 2138-41
E-mail: census1@statistics.gr ; census2@statistics.gr       
http//www.statistics.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ 11ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ



Αυτά πέτυχε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Συμπατριώτες Αρκάδες,
Το ιστορικό 11ο Σύνταγμα Πεζικού παραμένει στην Τρίπολη αυτοδύναμο, όπως ακριβώς λειτουργεί σήμερα.
Αυτό δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Μπεγλίτης Πάνος στον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Γ.Ζαραφέτα και τον πρόεδρο Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσο, σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Αθήνα, στις 17 Φεβρουαρίου ε.ε.
Λεπτομερέστερα η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων έχοντας υπ’ όψιν τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Π.Μπεγλίτη ότι γίνεται επανασχεδιασμός της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, προγραμματίζεται να κλείσει και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων αντέδρασε αμέσως σε αυτήν την είδηση και ζήτησε από το Ζ΄ Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στην Τρίπολη το 1910, να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για να παραμείνει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη.
Δυστυχώς έκπληκτοι ακούσαμε τον τ.Δήμαρχο Τριπόλεως και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ενώπιον του Νομάρχη Αρκαδίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, να ζητάει από τους Απόδημους Αρκάδες να βοηθήσουν να πάρει ο Δήμος το κτίριο του Στρατοπέδου.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεν υιοθέτησε αυτήν την θέση και δεν συμφώνησε με την πρόταση του τ.Δημάρχου και αντιδρώντας, μέσα στις άλλες ενέργειές της, κάλεσε σε συστράτευση και άλλα Αρκαδικά Σωματεία και δυνάμεις και ζήτησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στον οποίο κατέθεσε εγγράφως και προφορικώς τους λόγους για τους οποίους το 11ο Σύνταγμα Πεζικού πρέπει να παραμείνει όπως έχει σήμερα, αυτοδύναμο στην Τρίπολη.
Ο κ.Υπουργός αφού τότε άκουσε τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά της, για να παραμείνει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη είπε: «Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Τριπόλεως ζητάει να του παραχωρήσουμε το στρατόπεδο για να στεγασθούν Αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου». Σε αυτά, ο πρόεδρος κ.Γ.Ζαραφέτας είπε: «κ.Υπουργέ αυτό το ζητάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά πιστεύουμε ότι ο λαός της Αρκαδίας δεν θα συμφωνήσει ποτέ στην απομάκρυνση του Στρατοπέδου που φέρει το ένδικο όνομα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που το όνομα αυτό το τιμούν όλοι οι Αρκαδικοί Σύλλογοι Παγκοσμίως.
Εξάλλου η απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος Πεζικού θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην πόλη».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος κ.Γ.Ζαραφέτας επέδωσε στον κ.Υπουργό πολυσέλιδο ΥΠΟΜΝΗΜΑ με αριθμ.πρωτ. 174/20.1.2011 το οποίο παρέλαβε ο κ.Υπουργός και υποσχέθηκε ότι θα μας καλέσει σε μια νέα συνάντηση, αφού θα έχει μελετήσει το πολυσέλιδο υπόμνημά μας.
Ο κ.Υπουργός συνεπής στην υπόσχεσή του, μας κάλεσε στις 17 Φεβρουαρίου ε.ε. σε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ωστόσο στις 12 Φεβρουαρίου ε.ε. ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων εκλήθει από τους Αρκάδες Κορινθίας στον Αποκριάτικο χορό τους στην Κόρινθο, όπου και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους συμπατριώτες Αρκάδες Κορινθίας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, και ζήτησε από τον πρόεδρο τους κ.Γ.Μουρούτσο να συμμετέχει και αυτός στην συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Π.Μπεγλίτη.
Έτσι στις 17.2.11 συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπου στο πολιτικό Γραφείο του κ.Υπουργού τους υποδέχθηκε η κα Μπεγλίτη και τους οδήγησε στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, όπου μας δέχθηκε ο κ.Μπεγλίτης.
Μετά από έναν θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό και τα παραδοσιακά κεράσματα, ο κ.Υπουργός είπε: «Στο Υπόμνημά σας, το οποίο μελέτησα με μεγάλη προσοχή, ζητάτε την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη, αυτοδύναμου όπως είναι σήμερα, για ιστορικούς και οικονομικούς λόγους. Σας ενημερώνω και σας ομιλώ με πλήρη ειλικρίνεια ότι δέχομαι πιέσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αρκαδίας να της παραχωρήσουμε το Στρατόπεδο, και ότι η Καλαμάτα πιέζει να το πάρει.
Εσείς επικαλείσθε ιστορικούς και οικονομικούς λόγους ότι πρέπει να παραμείνει στην Τρίπολη».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος κ.Ζαραφέτας είπε: «Κύριε Υπουργέ σας ενημερώνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Ευάγγελος Γιαννακούρας, σε συνάντησή μας, μας δήλωσε ότι με την συνένωση των Δήμων, ο Δήμος Τριπόλεως δεν έχει ανάγκη από κτίρια και πρόσθεσε με έμφαση ότι πρέπει να κρατήσουμε το Στρατόπεδο “με νύχια και με δόντια” να μη φύγει, διότι θα έχουμε μεγάλη οικονομική ζημιά στην πόλη».
Ο πρόεδρος Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσος παρεμβαίνοντας συμπλήρωσε: «κ.Υπουργέ εμείς οι Αρκάδες Κορινθίας φύγαμε από τα δοξασμένα βουνά της Αρκαδίας και ήρθαμε στην “Γη της Επαγγελίας” την Κόρινθο, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε τη μάνα γη Αρκαδία και την ιστορία μας. Το σύμβολό μας στο Σύλλογό μας είναι η μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να κλείσει ένα Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;
Στην Κορινθία σήμερα κατοικούν 20.000 Αρκάδες οι οποίοι ενώνουν την φωνή τους και συνυπογράφουν με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων το υπόμνημά της, διότι τα αιτήματα που αναφέρουν είναι βάσιμα και ειλικρινά.
Η απομάκρυνση του Στρατοπέδου, πέρα από την ιστορία του Στρατοπέδου θα φέρει και οικονομικό μαρασμό στην πόλη».
«Είσθε 20.000 Αρκάδες στην Κορινθία;», διερωτήθηκε ο κ.Υπουργός και ο κ.Γ.Ζαραφέτας απάντησε: «Από το Κιάτο μέχρι τον Ισθμό όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι Αρκαδικές και συγκεκριμένα ανέφερε ονόματα όπως Ρεκουμαίοι, Καλυθρακαίοι, Γιαννουλαίοι, Κοϊνης, Ζέρβας, Σιούτος, Γιαννούλης, Χριστόπουλος, Πετρόπουλος, Σκορδάς, Κωνσταντόπουλος, Γεωργακόπουλος, Πανούσης, Μουρούτσος κ.α.» Και συνέχισε: «κ.Υπουργέ, αυτά τα Στρατόπεδα που είναι σε όλες τις πόλεις σκοπό είχαν την οικονομική ενίσχυση αυτών των πόλεων. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Η Καλαμάτα δεν πρέπει να ζητάει να πάει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού εκεί, διότι είναι μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία. Με την Ιόνιο οδό, όπου το λιμάνι της Καλαμάτας θα γίνει από τα πρώτα στην Μεσόγειο θα δημιουργηθεί μεγάλη ανάπτυξη παράλληλα με τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ διαθέτει και μεγάλες Βιοτεχνίες και μεγάλη αγροτική παραγωγή. Τα ίδια και η Κόρινθος, η οποία επεκτείνει το λιμάνι, χρηματοδοτεί την δημιουργία μεγάλης μαρίνας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια, και αποπερατώνεται το έργο της λίμνης Φενεού, με το οποίο λύνεται το πρόβλημα άρδευσης της Κορινθίας.
Όλα αυτά τα πετύχατε διότι υπάρχει σύμπνοια και επί υπουργίας Κοτσώνη αγοράσθηκε το οικόπεδο για το Διοικητήριο. Τώρα επί υπουργίας δικής σας κτίζεται. Με την ανάπλαση της πλατείας και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με τον καινούργιο δρόμο Αθηνών – Κορίνθου, ο Αθηναίος που πήγαινε βόλτα στην Χαλκίδα για ένα ουζάκι, τώρα έρχεται στην Κόρινθο. Το αντίθετο έγινε στην Τρίπολη. Οι μεγάλοι δρόμοι, οι οποίοι μικραίνοντας αποστάσεις οπωσδήποτε, αλλά περνούν απ’ έξω από την πόλη, πάνε στα χωριά του Μαινάλου και του Πάρνωνα και η Τρίπολη περιμένει να επιβιώσει από τον στρατό και από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Για να επιβιώσει αυτή η ιστορική πόλη και να μπει σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, θα την βοηθήσει πολύ αυτό που αναφέρουμε στο υπόμνημά μας, η παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου να μπορεί να δέχεται «τσάτερς» αεροπλάνα.
Το Πανεπιστήμιο κ.Υπουργέ συντείνει στην πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Γι’ αυτό απευθύνουμε παράκληση όπως παραχωρήσετε ένα τμήμα του στρατοπέδου για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.
Όλα αυτά που σας ανέφερα σκοπό έχουν να αποκρούσουν τις πιέσεις που δέχεσθε από τους Δημοτικούς Άρχοντες της Τριπόλεως, που είναι ανίκανοι να αναγείρουν ένα διοικητήριο, όπως η Κόρινθος και δοθείσης ευκαιρίας, θέλουν να αρπάξουν τα ιστορικά κτίρια του Στρατοπέδου ΕΝ ΨΥΧΡΩ, αγνοώντας το συμφέρον της πόλης.
Κύριε Υπουργέ,
να συνεκτιμήσετε την θέληση και την παράκληση που σας κάνουν οι υπογράφοντες 45 Αρκαδικοί Σύλλογοι και Ενώσεις που εκφράζουν την ολότητα του Αρκαδικού Λαού και όλους τους κομματικούς χώρους και να απορρίψετε τις πιέσεις που δέχεσθε από μία Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγμένη με κομματικό χρίσμα».
Συμπληρώνοντας αυτά ο πρόεδρος των Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσος είπε: «Η παρουσία μας εδώ και η στήριξη της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, που είναι και δική μας, είναι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας που εκφράζει τις απόψεις όλων των Αρκάδων της Κορινθίας.
Σήμερα, οι Αρκάδες Κορινθίας μαζεύουν χρήματα για να στήσουν τον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στον Ισθμό, που να δείχνει με το σπίτι του τον Μοριά, αλλά άλλοι τον σβήνουν από ένα στρατόπεδο που έχει μια λαμπρή πολιτική ιστορία. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε να μην εμπλακεί το όνομά σας με το κλείσιμο αυτού του στρατοπέδου, διότι αυτό θα πικράνει πολλούς προσωπικούς σου φίλους Αρκάδες, όπως εμάς όλους που είμαστε εδώ σήμερα».
Μετά από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, ο κ.Υπουργός είπε: «Όλα δεν μπορώ να σας τα δώσω. Κάτι θα χάσετε. Δεσμεύομαι όμως:
1ο: Ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως, θα παραμείνει αυτοδύναμο στην Τρίπολη, όπως το ζητάτε:
2ο: Θα παραμείνει αυτοδύναμο και το στρατόπεδο της Αεροπορίας, όπως έχει σήμερα.
3ο: Θα γίνει χωροθέτηση του χώρου του αεροδρομίου ώστε να δέχεται αεροσκάφη “τσάτερς” και
4ο: Επιπλέον θα παραχωρήσω από το χώρο του Στρατοπέδου αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου».
Και ο κ.Υπουργός συνόψισε: «Θα σας δώσουμε όλα αυτά αλλά θα σας πάρω την Μεραρχία και δεν θα πρέπει να αντιδράσετε γι’ αυτό».
Τα δύο Αρκαδικά πατριωτικά παρευρισκόμενα προεδρεία συμφώνησαν σε αυτά και εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ.Υπουργό, για τους κόπους που κατέβαλε και για την κατανόηση που επέδειξε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που είναι ακριβώς αιτήματα όλου του Αρκαδικού Λαού.
Μετά από αυτά, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Γ.Ζαραφέτας κάλεσε τον Υπουργό κ.Πάνο Μπεγλίτη και την σύζυγό του να τιμήσουν με την παρουσία τους το Παραδοσιακό Αρκαδικό Γλέντι που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο ξενοδοχείο “NOVOTEL” στην Αθήνα, όπου «θα δοθεί η ευκαιρία να ανακοινώσετε αυτά τα ευχάριστα προς τον Αρκαδικό Λαό», όπως είπε.
Ο κ.Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και είπε ότι «θα έρθω μαζί με τον πρόεδρο των Αρκάδων Κορινθίας».
Συμπατριώτες Αρκάδες,
Μετά από αυτά σας καλούμε σε γενική παναρκαδική συστράτευση να πετύχουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης να γίνει Πανεπιστημιακό και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αποκτήσει Ιατρική Σχολή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

Κ. ΛΟΥΦΑΣ




Ο κ.Μιχάλης Καμβίσης, ο Γ.Γραμματέας της Π.Α.Ε. κ.Λούφας Κων/νος, ο κ.Λεκός Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. κ.Ζαραφέτας Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Μπεγλίτης Πάνος, ο κ.Γεώργιος Μουρούτσος Πρόδρος της Ένωσης Κορινθίας και ο κ.Καλκανάς Ιωάννης της Ένωσης Κορινθίας.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απαράδεκτη, αντικοινωνική και αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"


Απαράδεκτη, αντικοινωνική και αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
...σε δύσκολες εποχές με οικονομική κρίση για όλους μας η κυρία των ΕΛΤΑ μας "καταδικάζει" σε αφανισμό μια εφημερίδα με 23 χρόνια ζωής...


Πολλά τα παράπονα από κατοίκους της περιοχής μας για την αλαζονική και αντικοινωνική της συμπεριφορά προς όλους τους ατυχείς πελάτες του καταστήματος Νέας Μάκρης. Αυτό μας είπε υπάλληλος της Κεντρικής Διοίκησης όταν επικοινωνήσαμε  για να καταγγείλουμε το γεγονός της  άρνησής της  να εξοφλήσει  μια ταχυδρομική  επιταγή συνδρομητή μας  στην εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" .
Περισσότερα από 23 χρόνια τώρα είχαμε μια άψογη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.
Οι συνδρομές όλα αυτά τα χρόνια έρχονται μέσω Ταχυδρομείου με την σχετική πάντα επιβάρυνση για τον αναγνώστη - συνδρομητή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  τα 40.00 ευρώ φιλική συνδρομή ενίσχυσης είχαν επιπλέον 4,00 ταχυδρομικά έξοδα που σημαίνει θεωρητικά ότι είμαστε καλοί πελάτες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 
Παρ' όλα ταύτα η παραπάνω κυρία μας αντιμετώπισε ως κάτι χειρότερο από τους "ληστές" που κάνουν επιδρομή στα Ταχυδρομεία..(Δείτε περίπτωση Ταχυδρομικού διανομέα έξω από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας προ ημερών όταν άγνωστοι του ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό μηχανισμό και του αφαίρεσαν 20000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις των γερόντων). 
Μια απλή περίπτωση στην οποία ήταν καθαρά στο χέρι της να δώσει μια λύση μετατράπηκε σε μέγα πρόβλημα, δείχνοντας μας ότι η εξουσία της την κάνει να μην το συζητά και να μας δείχνει την πόρτα εξόδου...
Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τέτοια κυρία που εμείς την πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνει ότι η ύπαρξή της εκεί οφείλεται σε εμάς τους αμετανόητους πελάτες των ΕΛΤΑ.
Περιμένουμε τόσο από τον Δήμαρχο του ιστορικού Μαραθώνα  Ιορδάνη Λουϊζο να δει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που υποβόσκει εδώ και καιρό σε μια περιοχή όπως η Νέα Μάκρη που λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι και ευτυχώς ακόμη δεν υπάρχει το απρόσωπο της μεγάλης πόλης.
Αλλά  και από την Διοίκηση της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής ΕΛΤΑ να διερευνήσει το θέμα κατόπιν εγγράφου καταγγελίας μας στην ανωτέρω Διοίκηση και να της αλλάξει πόστο.
Πάνος Σ.  Αϊβαλής
Δημοσιογράφος, εκδότης
Ανατολή Ν. Μάκρη


--
Ανάρτηση Από τον/την Πανος Σ. Αϊβαλης στο Ανατολι-κα της Νεας Μακρης - online.gr


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Φεβρουαρίου




 Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 3:00 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Πελ/σου ενάντια στα διόδια, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, ανοίγει τα διόδια σε Νεστάνη και Κόρινθο.


από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙA



"Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής θύελλας". 
Με το σύνθημα αυτό, στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου 
προχώρησε σήμερα το μεσημέρι –και για αρκετές ώρες- στο άνοιγμα 
των διοδίων Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου «Κορίνθου –Τρίπολης».  
Μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση σημείωναν:

Κουφάλα Γερµανέ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ!!!


Στο κουπέ ενός τρένου κάθονται από τη µια µεριά ένας Έλληνας  και ένας  Γερµανός και από την άλλη µια γριά 80  χρονών και µια εικοσάχρονη  γκοµενάρα µε ένα  super mini, πολύ προκλητική, χωρίς να  γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Όλη την ώρα o Έλληνας και ο  Γερανός έτρωγαν τη κοπέλα µε τα µάτια τους, αλλά δεν τολµούσαν να κάνουν  κάτι λόγω της γριάς.  Σε κάποια στιγµή το τρένο  µπαίνει σε ένα tunel και τότε µέσα  στο ßαθύ σκοτάδι: SPLATSSS!!!!! ακούγεται o ήχος µιας  σφαλιάρας... 

Σκέφτεται o Έλληνας: Ο άτιµος o  Γερµανός ßρήκε την ευκαιρία  τώρα µε το  σκοτάδι, έßαλε χέρι στη µικρή  και αυτή του έριξε σφαλιάρα! 
 Σκέφτεται ο Γερµανός: Ο  παλιο-Έλληνας έßαλε χέρι στη  µικρή ... κι  έφαγα ΕΓΩ  τη σφαλιάρα!  
Σκέφτεται η γκόµενα: Κάποιος από  αυτούς τους δύο µαλάκες πήγε να  µου ßάλει  χέρι, το έßαλε κατά λάθος στην  ΓΡΙΑ και η γριά του έριξε  σφαλιάρα!!!
Σκέφτεται και η γριά: Κουφάλα  Γερµανέ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ!!! 


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011


Εκδηλώσεις Ένωσης Συλλόγων Ηραίας 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΗΡΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

   Πρόσκληση!   

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας της Ένωσης που θα γίνει το Σάββατο 19.2.2011 στο Δημαρχείο Ιλίου που βρίσκεται επί της οδού Κάλχου 48 -50 Ίλιον. Ώρα :18:30
Περιμένουμε λοιπόν την προσέλευση όλων των συμπατριωτών και φίλων μας, για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις σε μια ελεύθερη συζήτηση για την Ηραία και την ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσία όλων είναι πολύ επιθυμητή!

Με εκτίμηση
Για το Δ. Σ
Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Κομνηνός     Νικόλαος Δημητρακόπουλος

Σύλληψη ενός ατόμου για διάρρηξη Α.Τ.Μ. στη Βυτίνα Αρκαδίας


...στη Βυτίνα Αρκαδίας Τρίπολη , 16 Φεβρουαρίου  2011


  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 05.00΄  στη Βυτίνα Αρκαδίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 52 ετών, κατά το χρόνο που επιχειρούσε να διαρρήξει το Α.Τ.Μ. της Α.Τ.Ε., που είναι εγκατεστημένο σε χώρο του Τ.Δ. Βυτίνας Δήμου Γορτυνίας, με δύο (2) άλλους συνεργάτες του, υπηκόους Ρουμανίας, οι οποίοι όμως διέφυγαν τη σύλληψη.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αυτών συνεχίζονται.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματιζόμενη δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρίπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.-

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Να χαμ(π)ηλώναν τα βουνά (Πατηνάδα) - Σίμων Καράς





Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. - 25 

ΤοποθεσίαΛόφος του Στρέφη
Έρσης 9 και Πουλχερίας, 11473

Δημιουργήθηκε από

Περισσότερες πληροφορίεςΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Τσικνοπέμπτη, μετά τις 8.00 μ.μ., στον Λόφο του Στρέφη, στη σχολή του Σίμωνα του Καρά, θα "βαρέσουν λύρες και τουμπάκια". Ένα γλέντι αυθόρμητο, με ζωντανή μουσική, χωρίς μικρόφωνα, με τραγούδι απ' όλους, με φαγητό από τους συμμετέχοντες. Δίχως είσοδο, δίχως πρόγραμμα.

Χιλιοκαλόδεχτοι όλοι σας να ’ρθείτε μες στου Στρέφη
την Τσικνοπέμπτη πού ’ρχεται, στο γλέντι που της πρέπει.

ELLOPIA - (IPIROTIKA & MIKRASIATIKO) EGO KRASI DEN EPINA

«Οι αυξήσεις των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της Πελοποννήσου ως κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα»


Πρόταση απόφασης για τα διόδια


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στο 1ο θέμα: «Οι αυξήσεις των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους
 της Πελοποννήσου ως κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θεωρεί ότι οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών των διοδίων από την 1η Σεπτέμβρη 2010 μέχρι σήμερα αποτελεί πρόκληση στους πολίτες. 

Είναι απαράδεκτο να έχουν αυξηθεί κατά 76% οι τιμές των διοδίων, την ώρα που η κυβέρνηση έχει μειώσει το εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων κατά τουλάχιστον 30% και έχει αυξηθεί η ακρίβεια και μέσω της αύξησης του Φ.Π.Α. Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας όπως και όλων των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται με ΣΔΙΤ, ενώ ήδη οι δρόμοι έχουν πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους χρήστες, μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας και την υπερβολική φορολόγηση στα καύσιμα.

Η αύξηση του κόστους μετακίνησης επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου:
1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κίνημα κατά των διοδίων, το οποίο αγωνίζεται για την κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες παραχωρούν τους αυτοκινητοδρόμους και της Πελοποννήσου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
2. Τονίζει ότι οι εθνικοί δρόμοι αποτελούν δημόσιο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι ελεύθεροι για όλους.
3. Τονίζει ότι το κίνημα κατά των διοδίων αποτελεί φυσιολογική αντίδραση και ξέσπασμα οργής των πολιτών, διότι ο εθνικός πλούτος, οι υποδομές και τα δίκτυα ιδιωτικοποιούνται τη στιγμή που τα δικά τους εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά.
4. Διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταθέσει τροπολογία με την οποία μετατρέπει την άρνηση πληρωμής των διοδίων σε παράβαση του Κ.Ο.Κ. και την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας.
5. Καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή τροπολογία.
6. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι ριζικά αντίθετο με τα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης, διότι οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών που είναι οι εθνικές οδοί. Θεωρεί ότι το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει την κατασκευή των υποδομών με πιο συμφέροντες όρους για το λαό. Επιπλέον τονίζει ότι δεν υπήρξε μια συνολική στρατηγική ανάπτυξης των μεταφορών, με όρους δημοσίου συμφέροντος και προστασία του περιβάλλοντος, με συνέπεια την κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου.
7. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει ως σταθερό και αμετάθετο στόχο την κατάργηση των αποικιακού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων στο ιδιωτικό και κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα των εθνικών δρόμων Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας και την κατάργηση των διοδίων.
8. Στα πλαίσια του αμετάθετου στόχου του της κατάργησης των διοδίων απαιτεί ως πρώτο ελάχιστο βήμα:
α) τη μείωση του κόστους μετακίνησης από Αθήνα Καλαμάτα και Σπάρτη κατά 50%
β) Κανένα νέο σταθμό μέχρι την Καλαμάτα και τη Σπάρτη μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων
γ) Ελεύθερη διέλευση για τους παρόδιους ιδιοκτήτες κτημάτων και τους εργαζομένους που πηγαίνουν στην εργασία τους, κατά μήκος της εθνικής οδού.
9. Ζητάει να υπάρξει μία ανεξάρτητη διακομματική επιτροπή, η οποία να μελετήσει το απεχθές των συμβάσεων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
10. Απαιτεί, η όποια επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων να μη γίνει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών, αλλά εις βάρος των υπερκερδών των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
11. Ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα:
α) Τις εισπράξεις απ’ όλους τους σταθμούς των διοδίων μέχρι σήμερα και αναλυτικά για κάθε σταθμό συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής οδού και τις εισπράξεις από τους ΣΕΑ που εκμεταλλεύονται.
β) Τα ίδια κεφάλαια των κατασκευαστικών εταιρειών που έβαλαν για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων.
γ) Τα δάνεια που σύναψαν οι ιδιώτες και το κόστος αποπληρωμής των δανείων.
δ) Ποια η κρατική συμμετοχή στο κόστος κατασκευής;
ε) Αν έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες όλων των κτισμάτων που έχουν φτιαχτεί κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
στ) Ποιες οι συμβατικές υποχρεώσεις των ιδιωτών για κατασκευή παραδρόμων, τοπικών δρόμων, συντήρησης δικτύων και ποιες από αυτές έχουν τηρηθεί;
ζ) Αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροι κατά την κατασκευή τους με δεδομένο ότι έχουν παρατηρηθεί αστοχίες μέχρι σήμερα στην κατασκευή.
12. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου διαμαρτύρεται έντονα προς την κυβέρνηση για το κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου παρ’ ότι στη σύμβαση παραχώρησης αναφέρεται ότι είναι ευθύνη του ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία του;
Θεωρεί απαράδεκτο να απαιτεί η κυβέρνηση από τους πολίτες να πληρώνουν διόδια και τους ονομάζει «τσαμπατζήδες», όταν η ίδια δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις, όπως αυτή για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου;
14/2/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού 
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η ΟΛΜΕ για την απεργία 22 και 23 Φλεβάρη


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Ο.Λ.Μ.Ε.


Α Σ   Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ο Υ Μ Ε !


              Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
Βιώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο τις συνέπειες της παράλογης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι ιθύνοντες επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αμφισβητώντας δικαιώματα και ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Η επιδρομή στις μισοάδειες τσέπες μας δε λέει να τελειώσει, ενώ ό,τι είναι δημόσιο πλασσάρεται ως επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που οι μίζες και η απληστία του κεφαλαίου καλά κρατούν. 
Κι όμως, συνάδελφοι, αυτή η πολιτική της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της (εντός κι εκτός Ελλάδας) δεν είναι μονόδρομος ∙ τη στιγμή μάλιστα, που βασικοί της συντελεστές, επιχειρούν μάταια με παραπλανητικές εξεταστικές επιτροπές να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού για το δημοσιονομικό χάλι και τα σκάνδαλα. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι μονόδρομος η λογική που λέει ότι πρέπει η παιδεία, η υγεία, η συγκοινωνία, να πληρώσουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας και να κορέσουν τις επιθυμίες των άπληστων τραπεζών και των πολυεθνικών.
Το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μια εναγώνια προσπάθεια να μας πείσει για τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των ρυθμίσεων, που προωθεί. Ισχυρίζεται ότι είναι παιδαγωγικά ορθός ο αριθμός των 30 μαθητών ανά τμήμα σε συγχωνευμένα μεγάλα σχολεία (κι ας προβλέπει ο ν.1566/85 σχολεία με 9 τμήματα το πολύ). Επιθυμεί καθηγητές με αυξημένο ωράριο, χωρίς αρμοδιότητες (πέραν βεβαίως της μετατροπής τους σε γραφιάδες), με περιορισμούς στο δικαίωμα της μετάθεσης, κακοπληρωμένους και χωρίς επιμόρφωση. Καθηγητές ευάλωτους στο ιδιαίτερο, αναγκασμένους να πληρώσουν βασικές ιατρικές εξετάσεις και υποχρεωμένους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη που θα ταιριάζει σε εξαθλιωμένους. Εκεί άλλωστε οδηγούν η χρόνια καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς.
Αν ένα τέτοιο σχολείο ονειρεύεται η κυβέρνηση, χωρίς επιπλέον δημόσια χρηματοδότηση και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τότε είναι δεδομένο ότι προετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες για έναν εφιάλτη. Οι ισχυροί χρειάζονται νέους χωρίς όνειρα και δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή. 
Σ’ αυτόν τον ολισθηρό μονόδρομο δεν μπορούμε παρά να αντιτάξουμε το δικό μας μεγάλο «ΌΧΙ». Απαιτούμε λοιπόν να φύγει η τρόικα από τη χώρα μας (μαζί με όσους τη στηρίζουν) και ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους που μάχονται με τον ίδιο σκοπό. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο νέο προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα για να πουλιέται σε όσους μπορούν να το αγοράσουν. Είναι δικαίωμα, που αφορά όλα τα παιδιά, όποια κι αν είναι η κοινωνική και πολιτισμική τους προέλευση. 
Για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, ήρθε η ώρα ν’ αγωνιστούμε για το μέλλον μας αλλά και για το μέλλον της νεώτερης γενιάς. 
Αξίζουμε μια καλύτερη τύχη – και εμείς και το Δημόσιο Σχολείο. 
Είμαστε να αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. 
Όλοι μαζί στον αγώνα που αρχίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22 – 23 ΦΛΕΒΑΡΗ



ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ. 

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!