......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: "ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΩΝ Υ/Σ, ΤΩΝ ΚΥΤ, ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ"


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΩΝ Υ/Σ, ΤΩΝ ΚΥΤ, ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Από τις 15 Ιούνη που είναι μέρα Γενικής Απεργίας, την οποία έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και στην οποία αυτονόητα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις , να αναπτύξει δυναμικές κινητοποιήσεις – ενέργειες σε όλη τη χώρα


2. Την Παρασκευή 17 Ιούνη και την Κυριακή 19/6, να διοργανώσει ανοικτές συγκεντρώσεις –συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας, αντίστοιχα


3. Με ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ στην αυτονομία κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενική, να καλέσει –και το κάνουμε τώρα μέσα από αυτή την ανακοίνωση- όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, όλους τους χώρους που μεθοδεύεται η αποκρατικοποίησή τους, είτε η περαιτέρω μετοχοποίησή τους, ώστε να συντονίσουμε τα βήματά μας και να αντεπιτεθούμε με τη μέγιστη σφοδρότητα, γιατί ΜΟΝΟΝ έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού.


4. Να προτείνει στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 27 & 28 Ιούνη με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.


5. Να αρχίσει από την Κυριακή το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας 20 Ιούνη) επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ,


ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο της πλατείας Πετρινού

                Τι αλλάζει στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης                


Η προτεινόμενη διαμόρφωση αφορά σε 5.800 τ.μ. περίπου. Το σχέδιο της διαμόρφωσης είναι απλό, κυριαρχείται από έναν ορθογώνιο κατασκευαστικό κάναβο 7.50Χ7.50μ, που βοηθάει αποτελεσματικά την έντεχνη κατασκευή του έργου και την ένταξη στο σχέδιο των διαφόρων στοιχείων που το ολοκληρώνουν, όπως π.χ. τα φωτιστικά σώματα, τα δένδρα, κ.λπ. Οι διαστάσεις του κανάβου σε ορισμένα σημεία προσαρμόζονται, ώστε να διατηρείται η εντύπωση του σχεδίου, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται αυτό στα πραγματικά γεωμετρικά στοιχεία, που προκύπτουν από τα μέτωπα των υπαρχόντων κτηρίων. Δεδομένου ότι το σχήμα της πλατείας δεν είναι ένα τέλειο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αφού η δυτική του πλευρά είναι στενότερη από την ανατολική. Ο κάναβος κατασκευάζεται από λωρίδες (φιλέτα) επιστρώσεων με φυσικές πλάκες γρανίτη πάχους 4 cm, χρώματος γκρι σκούρο, μήκους 1.00m και πλάτους 10 μέχρι 25 cm, με την άνω επιφάνεια όπως προκύπτει από την κοπή του υλικού (αγυάλιστη).
Η επιφάνεια της πλατείας επιστρώνεται με τρία διαφορετικά πετρώδους προελεύσεως υλικά ως εξής:
α. Περιμετρικά και σε επαφή με τα κτήρια, δηλαδή εκεί που το δάπεδο της πλατείας θα καταπονείται περισσότερο είτε λόγω της επαγγελματικής χρήσης, είτε λόγω των συχνών επισκευών ή τροποποιήσεων των συνδέσεων των κτηρίων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η επίστρωση πραγματοποιείται με φυσικούς κυβόλιθους γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκοι, με μαύρους κόκκους, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων που τοποθετούνται σε υπόστρωμα άμμου. Είναι υλικό μεγάλης αντοχής και πολύ καλής εμφάνισης. Ο τρόπος τοποθέτησης του εξασφαλίζει τις «συχνές» επισκέψεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας χωρίς προβλήματα, αφού είναι πολύ εύκολη η αποξήλωση και η επανατοποθέτηση τους.
β. Εσωτερικότερα, η περιοχή που θα έχει λιγότερη καταπόνηση, η επίστρωση γίνεται με πλάκες από γρανίτη, χρώματος κεραμιδί, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων 30Χ30Χ4εκ. ή από αντίστοιχης ποιότητας και χαρακτηριστικών, μαρμαρόπετρας. Οι πλάκες τοποθετούνται στο υπόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, με τσιμεντοκονίαμα.
Στη κεντρική περιοχή, που θα έχει και την μεγαλύτερη καταπόνηση, η επίστρωση γίνεται με τετράγωνες πλάκες από γρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων 60Χ60Χ4εκ. ή από αντίστοιχης ποιότητας και χαρακτηριστικών μαρμαρόπετρας. Η περιοχή αυτή περιβάλλει τμήμα του κτηρίου του Θεάτρου και του κεντρικού διακοσμητικού στοιχείου της πλατείας, που είναι μία νεροσυρμή. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ενοποίησης της πλατείας και οπτικά. Οι πλάκες τοποθετούνται στο υπόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, με τσιμεντοκονίαμα.
δ. Στο κέντρο της πλατείας προτείνεται η κατασκευή μιας διακοσμητικής νεροσυρμής κατασκευασμένης από φαιοπράσινη, ιζηματογενούς προελεύσεως, πέτρας. Η νεροσυρμή αποτελείται από μία σύνθεση ένθετη στον κάναβο, μήκους 25.00μ. και πλάτους 14.00μ. Στην κορυφή της σύνθεσης υπάρχει μία «πηγή» νερού, όπου τα νερά αναβλύζουν μέσα από σιδερένιους ανοξείδωτους σωλήνες διαφορετικών διαμετρημάτων. Στην συνέχεια το νερό ρέει σε χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας μία διαδρομή με μικρούς καταρράκτες, ώστε να προκαλείται παφλασμός και ευχάριστος θόρυβος του τρεχούμενου νερού. Η νεροσυρμή πλαισιώνεται με χαμηλό πράσινο.
ε. Το στέγαστρο: Το στέγαστρο έχει διαστάσεις 12,ΟΟΧ8,ΟΟμ. (συνολικού εμβαδού 96,00τ.μ.περίπου), όπως φαίνεται στα αντίστοιχα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης διαμόρφωσης της πλατείας Πέτρινου. Ο φέρων οργανισμός είναι μεταλλικός, κατάλληλου σχεδίου, ώστε να επιτρέπει την άνετη παραμονή των θαμώνων. Η επικάλυψη θα γίνει με ειδικούς υαλοπίνακες, που θα εξασφαλίζουν ηλιοπροστασία και ασφάλεια για τους χρήστες του στεγάστρου. Παρακάτω, περιγράφονται τα βασικά δομικά στοιχεία του στεγάστρου.
Σιδηροκατασκευές διαφόρων στοιχείων του έργου με γαλβανισμένα εν θερμώ και βαμμένα με ντούκο, στοιχεία μορφοχάλυβα ποιότητας (S237), ήτοι: σιδηροδοκοί, λάμες, ράβδοι, κοιλοδοκοί (RHS, SHS, κ.λπ.).
- Επιστέγαση του σιδερένιου σκελετού του στεγάστρου με πολλαπλούς υαλοπίνακες ασφαλείας, με τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος, τύπου DORMA- GLASSCON.
ζ. Τα τμήματα των πεζοδρόμων, που διασχίζουν την πλατεία, θα επιστρωθούν με φυσικούς κυβόλιθους γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκους, με μαύρους κόκκους, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων (10X10X10εκ.), που τοποθετούνται σε υπόστρωμα άμμου. Είναι υλικό μεγάλης αντοχής και πολύ καλής εμφάνισης. Ο τρόπος τοποθέτησης του εξασφαλίζει τις «συχνές» επισκέψεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας χωρίς προβλήματα, αφού είναι πολύ εύκολη η αποξήλωση και η επανατοποθέτηση τους.
Όπου είναι δυνατόν η επίστρωση γίνεται χωρίς την αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, σε αντίθετη περίπτωση ως βάση κατασκευάζεται υπόστρωμα από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.
Στα σημεία διασταύρωσης και κατ' επέκταση, αλλαγής στάθμης των δρόμων με τους πεζόδρομους, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ράμπων. Το δάπεδο των πεζοδρόμων θα βρίσκεται ελαφρά χαμηλότερα (κατά 3εκ.) από την επιφάνεια της πλατείας και θα οροθετείται με κράσπεδο από γρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο, καθαρής διατομής 30X15X100 cm με απότμηση ακμής σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών, με την άνω επιφάνεια, όπως προκύπτει από την κοπή του υλικού (αγυάλιστη).
Με τον τρόπο αυτό οριοθετείται ο πεζόδρομος, διευθετούνται τα όμβρια και εξασφαλίζεται η αίσθηση ενοποίησης του χώρου της πλατείας.
Ο φωτισμός της πλατείας εξασφαλίζεται με έναν τύπο φωτιστικού σώματος, το οποίο θα φέρεται επί ιστού ύψους 12.00μ. και θα αποτελείται από δέκα εξ λαμπτήρες.
Τέτοια φωτιστικά σώματα τοποθετούνται συνολικά δέκα σε όλη την πλατεία. Επελέγη ο τρόπος αυτός του φωτισμού της πλατείας, ώστε να μειωθεί η αρνητική αντίληψη, που προκαλείται από το πλήθος χαμηλών (συνήθως) φωτιστικών σωμάτων που τοποθετούνται, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι ο κατάλληλος φωτισμός του χώρου και όχι η παράθεση πλήθους φωτιστικών σωμάτων για διακοσμητικούς λόγους.
Η αποχέτευση όμβριων υδάτων
Η συλλογή των όμβριων υδάτων εξασφαλίζεται μέσω μεταλλικών σχαρών, τοποθετημένων σε τακτά σημεία, σε συνδυασμό με τις κατάλληλα διαμορφωμένες ρήσεις των επιφανειών.
Κατά κανόνα, τοποθετούνται μέσα στην περιοχή (ζώνη) της πλατείας που έχει επιστρωθεί με τους φυσικούς κυβόλιθους, ώστε να είναι εύκολη η επισκεψιμότητά τους και η επισκευή τους.
Σε συγκεκριμένα σημεία, σε όλη την περίμετρο της πλατείας, προβλέπεται η φύτευση είκοσι ενός (21) φυλλοβόλων δένδρων, μεσαίου μεγέθους. Τα φυλλοβόλα δένδρα θα επιτρέπουν τον ηλιασμό της πλατείας κατά τους ψυχρούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι θα προσθέτουν την σκιά τους.

Η περιμετρική φύτευση αφ' ενός αφήνει ελεύθερο τον χώρο της πλατείας στην κίνηση, δεν παρεμβάλλει οπτικά εμπόδια και ενοποιεί τις εντυπώσεις, αφ' εταίρου το καλοκαίρι η σκιά των δένδρων θα διευκολύνει την εγκατάσταση, περιμετρικά της πλατείας τραπεζοκαθισμάτων. Σε τμήματα της πλατείας, όπου προβλέπεται, θα τοποθετηθεί και χλοοτάπητας (ή/και ποώδη φυτά).

Το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Πετρινού» στην Τρίπολη είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί  με χρηματοδότηση από τα «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013», με 1.470.000,00 €.*από  το:

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΚΑΒΓΑΣ ΡΕΠΠΑ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΓια αναξιοπιστία κατη-γόρησε τον υπουργό Υποδομών η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, όσον αφορά στο ενδεχόμενο της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. «Καλό είναι να μιλούμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο», απάντησε το υπουργείο Υποδομών. Χθες, το υπουργείο... εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε αναφορά σε κατ' ιδίαν συζήτηση του Δημ. Ρέππα με την κ. Γιαννακοπούλου. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι ο υπουργός τόνισε

στη βουλευτή ότι «το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, είναι θέμα μελέτης και πρότασης από την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας». Σήμερα, η Ν. Γιαννακοπούλου εξέφρασε "μεγάλη απορία και έκπληξη" για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, κατηγορώντας τον Δημ. Ρέππα ότι "ανασκευάζει" όσα της είχε πειτο μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σχετικά με τη μη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη -το οποίο, όπως σημειώνει, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. «Η αναδίπλωση του κ. Ρέππα, προφανώς εκφράζει την πολιτική σχολή που πρεσβεύει ότι 'άλλα λέμε στη Μεσσηνία και άλλα στην Αρκαδία' για το ίδιο θέμα. Εγώ δεν έχω τελειώσει αυτήν τη 'σχολή', ούτε ενστερνίζομαι τις πρακτικές της. 
Λυπάμαι, δε, γιατί τέτοιου είδους τερτίπια, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία», δήλωσε η βουλευτής. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα Η απάντηση του υπουργείου Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Υποδομών. "Καλό είναι να μιλούμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο. Άλλωστε, το δημόσιο πολιτικό ήθος κατακτάται με πράξεις, όχι με λόγια. Κι αυτό το ήθος είναι εύκολα αντιληπτό αν κάποιος το διαθέτει ή όχι", σημειώνεται σε ανακοίνωσή του. 
"Το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο Δημήτρης Ρέππας το έθεσε πρώτος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το θέμα παραμένει. Ως αρμόδιος Υπουργός δεν πρόκειται να το χειριστεί με τρόπο επιπόλαιο για τη δημιουργία εντυπώσεων", υποστήριξε το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν διατίθενται πόροι για ένα ακόμη αεροδρόμιο, όμως το κράτος "έχει κάθε συμφέρον [...] να αξιοποιήσει τα δικαιώματά του σε αυτή τη σημαντική υποδομή, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και αξιόπιστους επενδυτές". Σημειώνεται ότι η κ. Γιαννακοπούλου εκλέγεται στη Μεσσηνία -όπου λειτουργεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας- και ο κ. Ρέππας στην Αρκαδία -όπου λειτουργεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης.

*από το:
http://arkadiapress.blogspot.com/2011/06/blog-post_5917.html#more

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Πέμπτη 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ Aνακοίνωση του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης:
ΟΛΟΙ στην Απεργία

και την Συγκέντρωση
Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης
στις 10.30 το πρωί

ΚΑΤΩ τα χέρια από τη 
Δημόσια περιουσία και τη ΔΕΗ

ΚΑΝΕΝΑ νέο μέτρο σε βάρος 
των Μισθωτών-Συνταξιούχων

ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΕΝΙΑΙΑ – ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Από την επίσκεψη των 11 Ρώσων Tour Operators: Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς

ΔΕΛΤΙΟ  TΥΠΟΥ

FAM TRIP ΡΩΣΩΝ TOUR OPERATORS 29/05-06/06/2011

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των 11 Ρώσων Tour Operators στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου μας προκειμένου να προβληθεί η περιοχή στην Ρώσικη αγορά και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες αύξησης  επισκεπτών-Περιηγητών και Παραθεριστών-στην περιοχή μας.
Το Γραφείο μας, το οποίο πρόσφατα έχει εγκατασταθεί στην Τρίπολη, στο κέντρο της Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης και του χειμερινού-περιηγητικού τουρισμού, εξ ίσου με τον Θερινό παραθεριστικό, είναι αποκλειστικά γραφείο εισερχόμενου τουρισμού και ειδικεύεται στον συνεδριακό, περιηγητικό, θρησκευτικό, οινικό τουρισμό, εταιρικά ταξίδια και τα ταξίδια κινήτρων (incentive tours). Οι πελάτες μας είναι αρκετά υψηλών απαιτήσεων και αγοράζουν όλη την γκάμα του τουριστικού προϊόντος (καταλύματα 5*, yachts, εκδρομές – επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους,  μοναστήρια, οινοποιεία κλπ, ενοικιάσεις αυτοκινήτων πολυτελείας κι άλλων μεταφορικών μέσων κλπ).

Η επίσκεψη των 11 Ρώσων συνεργατών μας, από τα μεγαλύτερα Γραφεία της Μόσχας κι άλλων μεγάλων πόλεων, στέφθηκε και με την ευγενική προσφορά φιλοξενίας από τα ξενοδοχεία της περιοχής: Poseidon Resort, Nafplia Palace, ξενώνες Kallisto (ΔΡΥΑΔΕΣ Α.Ε.) και Eποχές (της αλυσίδας ALDEMAR), Costa Navarino - από απόλυτη επιτυχία. Με τους συνεργάτες μας επισκεφθήκαμε βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της περιοχής, τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες, μοναστήρια, οινοποιεία, χώρους εστίασης, τους δείξαμε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, τα δάση, τα βουνά, τα ποτάμια καθώς και τις απέραντες παραλίες.
Τέλος, οργανώσαμε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, επιμελητήρια) και σε πολύ θερμό κλίμα αντηλλάγησαν δώρα και απόψεις.
Η τελική εντύπωση που αποκομίσαμε από τους Ρώσους συνεργάτες μας είναι ότι η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς για τα Γραφεία και τους πελάτες τους.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Τουριστικός Προορισμός η Κυνουρία


 Ελληνικό Καλοκαίρι... πάμε στις παραλίες της Κυνουρίας... 

Προβολή επιχειρήσεων τουρισμού και παραγωγών τοπικών προϊόντων 
στην 3η Έκθεση Ελληνικών Καλοκαιρινών Τουριστικών Προορισμών, 
στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, θα συμμετάσχει σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην 3η Έκθεση Ελληνικών Καλοκαιρινών Τουριστικών Προορισμών από 7 έως και 9 Ιουνίου 2011, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες και λοιποί επιχειρηματίες) καθώς και οι παραγωγοί τυποποιημένων τοπικών προϊόντων θα συμμετάσχουν στην Έκθεση, προβάλλοντας τις επιχειρήσεις τους μέσα από φυλλάδια, κάρτες και δείγματα προϊόντων.
Καλούνται οι ετεροδημότες μας στην Αθήνα να επισκεφτούν την Έκθεση μαζί με τους φίλους τους, για να τους γνωρίσουν τα μυστικά της Τσακωνιάς.
Το έντυπο υλικό των επιχειρήσεων καθώς και τα δείγματα των τοπικών προϊόντων πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 12η μεσημβρινή, στο Δήμο ή στα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση στο Μαίναλο για την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΤην Κυριακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με μια εκδήλωση στο Μαίναλο, που θα γίνει με την ενεργό συμμετοχή πολλών φυσιολατρικών εθελοντικών οργανώσεων της Πελοποννήσου.
Στους Ρούχους του κεντρικού Μαινάλου, εκεί όπου ...το 2005 είχε φιλοξενήσει ένα φιλόδοξο φεστιβάλ, θα είναι το σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων όπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κάλεσε όλους τους πολίτες της περιφέρειας να συμμετάσχουν με τις οικογένειές τους και τόνισε πως, για την περιφέρεια δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά μια διαδικασία ζύμωσης και εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος κάλεσε κι αυτός τους Πελοποννήσιους να αγκαλιάσουν τη γιορτή.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης στις 8.30 θα ξεκινήσουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν όλο τον κόσμο ως το σημείο της γιορτής. Εν τω μεταξύ φτάνοντας στην περιοχή της Βυτίνας όσοι επιθυμούν θα κατέβουν από το λεωφορείο και θα ακολουθήσουν μια ήπιας μορφή διαδρομή και θα φτάσουν πεζοπορώντας μέσα από το εκπληκτικό δάσος του Μαινάλου ή θα ακολουθήσουν διαδρομή με ποδήλατο.


*από το:  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ: