......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Απεβίωσε μετά τις 6 τα ξημερώματα, σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος.


ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ..........

 Λεωνίδα Κύρκο


Απεβίωσε μετά τις 6 τα ξημερώματα, σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος.Ο Λ. Κύρκος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννηθείς το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ. Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος, ο Λεωνίδας Κύρκος εκλέχτηκε με την ΕΔΑ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964. Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια. Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985. Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. To 2000 προτάθηκε τιμητικά από το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας.
Το 2010, με επιστολή του δήλωσε στήριξή στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα.

 από το:  AnarxasZante
http://anarxaszante.blogspot.com/2011/08/blog-post_9590.html

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Tα χωριά Πάπαρη , Αγριακόνας , Δάφνης , Καλτεζών , Μαυρόγιαννη τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!Η μεγάλη πυρκαγιά που απειλεί το χωριό Πάπαρη, έχει δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο της φωτιάς, απειλεί το χωριό που έχει ήδη ...εκκενωθεί και το άλλο μέτωπο είναι αριστερά του χωριού.
Η προσπάθεια κατάσβεσης από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη, αλλά πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, αφού η περιοχή είναι θαμνώδης και έχει πολλά ξερά χορτάρια, ενώ οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί.
Οι κάτοικοι του χωριού είναι σε λεωφορείο στα διόδια Μάναρη και θα αποφασισθεί αν θα μεταφερθούν σε κάποιο ξενοδοχείο, για να διαμείνουν. Άλλοι έφυγαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.
Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και στο χωριό Δάφνη.
Όπως ανακοίνωσε στις 6.40 σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τα χωριά του Δήμου Τρίπολης που κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι τα παρακάτω:
Πάπαρη
Αγριακόνα
Δάφνη
Μαυρόγιαννη
Καλτεζές
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από το Δήμαρχο Τρίπολης που έφθασε με φαξ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περίπου στις 6 το απόγευμα. Για την απόφαση κήρυξης των παραπάνω χωριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδώρου Μπούφη ανέφερε ότι τα χωριά αυτά κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, ενώ ο συντονισμός ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

* από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων , Πάπαρη , Αγριακόνας , Δάφνης , Καλτεζών , Μαυρόγιαννη που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής και διατροφής λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή τους μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Τρίπολης ( Εθνικής Αντίστασης 43 , Τρίπολη ) και στα τηλέφωνα : 2710- 222235 , 2710 – 234672, 2710-235671.

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ! στην περιοχή “Κεφαλόβρυση” Καρύταινα


    ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ   

-
Η δεύτερη  πυρκαγιά για φέτος στην περιοχή της Μεγαλόπολης που ξέσπασε στις 4 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή “Κεφαλόβρυση” λίγο πιο έξω από την Καρύταινα και στο δρόμο προς το Ελληνικό, σβήστηκε και αυτή πολύ γρήγορα και δεν δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα.
Η φωτιά δεν πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή  κόπασαν και βοήθησαν στην κατάσβεση. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άντρες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος 'εκαναν ρίψεις 4 πετζετέλ (Τρίπολης-Καλαμάτας).


 από:  Παναγιώτης Αλεβίζος

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Oλοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες από την Ένωση Βαχλαίων εκδηλώσεις, με τον τίτλο «ΘΑΛΙΑΔΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ», το τριήμερο της Παναγίας 13-14-15 Αυγούστου στην Βάχλια


ΕΝΩΣΗ ΒΑΧΛΑΙΩΝ                                                        AΘΗΝΑ 17-8-11
«Η Αγία Παρασκευή»                                                      αρ. πρωτ. 458  
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 1
106 77 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.Φαξ.210-3300304
Κιν.6932-281753

                                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και πολλά συγχαρητήρια, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες από την Ένωση Βαχλαίων εκδηλώσεις, με τον τίτλο «ΘΑΛΙΑΔΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ», το τριήμερο της Παναγίας 13-14-15 Αυγούστου στην Βάχλια.
Το Σάββατο 13-8, ανέβηκε στην νέα σκηνή του Αγίου Αντώνη,  το θεατροποιημένο παραμύθι «μια φορά και ένα καιρό», από την νεοσύστατη Πολιτιστική ομάδα Βάχλιας «Θαλιάδες», που έχει ενταχθεί στην περιφερειακή οργάνωση, της Ένωσης Βαχλαίων.
Διακόσιες καρέκλες, γεμάτες  με χαρούμενα πρόσωπα, απόλαυσαν την   θεατρική δημιουργία που σκηνοθέτησε ο Βασίλης-Δημ. Μπουζαλάς, (γέννημα- θρέμμα της  Βάχλιας) και χειροκρότησαν θερμά τους ηθοποιούς, μικρούς και μεγάλους, κάτω από το φώς της Αυγουστιάτικης  Πανσελήνου.
Την Κυριακή 14-8 και πάλι στον αναπλασμένο περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Αντώνη, οργανώθηκε η  παραδοσιακή γιορτή του καλαμποκιού, (δημιουργός η ευγενική συμπατριώτισσα κ. Ευγενία Παναγοπούλου- Στόφα), την οποία συνδιοργάνωσε φέτος η Ένωση Βαχλαίων, υιοθετώντας την εκδήλωση.
Άφθονα καλοψημένα καλαμπόκια,  προσφορά της κ. Παναγοπούλου, αναψυκτικά, προσφορά του κ. Σάκη Παπαπετρόπουλου, σουβλάκια με ψωμάκι και βιολογικό κόκκινο κρασί, προσφορά της Ένωσης Βαχλαίων, και  μουσική κάλυψη με παραδοσιακά δημοτικά, από την πολιτιστική ομάδα Βάχλιας «Θαλιάδες».
Ο χώρος κατακλύστηκε από Βαχλαίους, τρώγοντας, πίνοντας και ακούγοντας την υπέροχη μουσική, μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα.
Την Δευτέρα  15-8, από το κοινοτικό γραφείο της Βάχλιας, δόθηκε η εκκίνηση, για το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», με ένα πλήθος από παιδιά, που έτρεχαν με ενθουσιασμό και ευρηματικότητα, ψάχνοντας να βρουν  τα πολύτιμα χαρτάκια των τριών πρώτων βραβείων, στα σοκάκια και τις γειτονιές της Βάχλιας.
Πρώτο βραβείο   : ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Δεύτερο βραβείο : ψηφιακή φωτογραφική κορνίζα
Τρίτο βραβείο     : MP3 για ψηφιακή μουσική
Στην απονομή, τα πιτσιρίκια χειροκροτούσαν ικανοποιημένα και οι μεγάλοι έδιναν συγχαρητήρια στην Ένωση.
Στην εκδήλωση αυτή, παραβρέθηκε και ο Βαχλιώτης Δήμαρχος της Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, που έδειξε και ζωηρό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Για την Ένωση Βαχλαίων
Η Πρόεδρος                                                        

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Πανηγυρίζει μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ὁ Ἱερός Ναός Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Τσεμπεροῦς
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΡΙ  ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

* ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ *

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΤΣΕΜΠΕΡΟΥΣ
ΠΑΠΑΡΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Τήν 23ην Αὐγούστου 2011 πανηγυρίζει μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ὁ Ἱερός Ναός Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Τσεμπεροῦς εἰς τό Δημοτικό Διαμέρισμα Πάπαρι τοῦ Δήμου Τριπόλεως.

        Τό πρόγραμμα τῶν ἑορταστικῶν ἐκδηλώσεων  ἔχει ὡς ἀκολούθως:
            Τήν   Δευτέραν  22αν  Αὐγούστου 2011,  στίς 7.00 μ.μ. θά ψαλῆ Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, θα γίνει περιφορά τοῦ Ἐπιταφίου της Παναγίας και θα ψαλούν τά Ἐγκώμια τῆς Παναγίας μας,  προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ    
            Τήν Τρίτην  23ην  Αὐγούστου 2011,  κυριώνυμο   ἡμέρα τῆς ἑορτῆς,  ἀπό τίς 7 τό πρωί θά ψαλῆ ὁ Ὄρθρος καί ἐν συνεχεία θα τελεσθῆ  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.
            Προσκαλεῖται ὁ φιλόχριστος Λαός μας  νά προσέλθη γιά νά λάβη τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, μέ  τίς πρεσβεῖες τῆς Παναγίας  μας. 
                                                 Ἐκ τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Θανατηφόρα τροχαία σε Γορτυνία και Κυνουρία


Θανατηφόρα τροχαία σε Γορτυνία και Κυνουρία
*από το: StreetPress.gr
Δυο τροχαία σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αρκαδία στα οποία έχασαν την ζωή τους τρία άτομα.
Συγκεκριμένα, στην επαρχιακή οδό Βαλτεσινίκου-Περδικονερίου, στη Γορτυνία, ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε 40χρονος εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε γκρεμό βάθους 60 μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Επίσης, στον δρόμο Πελετά-Λεωνίδιο, στην Κυνουρία, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 17χρονος με συνεπιβάτη έναν 18χρονο συγχωριανό και φίλο του, εξετράπη της πορείας της, μετά από ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με αντίθετα διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο νεαρών.