......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θα μας κόψουν το φως; Να τους αλλάξουμε τα φώτα!


HAYGH
 
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=639608
Κυριακή 18.9.2011Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια σηκώνει το γάντι των κυβερνητικών προκλήσεων και με ανακοίνωση καλούν όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
"ΕΜΕΙΣ,
οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι
και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μιας ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει,
Όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας
Έχουμε πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του Μνημονίου 'ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια'!
Οι 'έκτακτες εισφορές', οι 'εργασιακές εφεδρείες' (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας!
Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και τη θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.
Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε!".

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματική αύξηση ανεργίας στην ΠελοπόννησοΑπό το kalimra-arkadia.blogspot.com
Την ετήσια έκθεση του για την ελληνική οικονομία και την απασχόλησης, έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος). 
Μία έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται αναφορές και για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Continue reading 

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

"Ύστατο χαίρε" στον Άνθρωπο, Αγωνιστή και Έλληνα Γεώργιο - Αλέξανδρο Μαγκάκη

Το "ύστατο χαίρε" στον πρώην υπουργό και καθηγητή Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών και κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, είπαν το απόγευμα στο Α΄Νεκροταφείο υπουργοί της κυβέρνησης, συναγωνιστές από τον αντιδικτατορικό αγώνα, μαθητές του δικηγόροι, φίλοι, τέως και νυν ανώτεροι δικαστικοί 

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού

"Δίδαξε ήθος συλλογικότητα και δεν δίστασε να αναλάβει ευθύνες, χωρίς να τον αλλοιώσει η εξουσία", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας που τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της κυβέρνησης. 'Αφησε, πρόσθεσε, ως παρακαταθήκη την ηθική ευθύνη, την οποία εξέπεμπε με τον δημόσιο λόγο του, ενώ εξήρε ιδιαίτερα τον αγώνα του κατά της δικτατορίας, υπενθυμίζοντας τις ιστορικές παραδόσεις του στα αμφιθέατρα της Νομικής Σχολής, τόσο το 1969 όταν του κοινοποιήθηκε η απόλυση όσο και μετά το 1974 όταν αποκαταστάθηκε.
Τον "μειλίχιο αγωνιστή της Δημοκρατίας" και "σταθερό στις απόψεις καθηγητή", αποχαιρέτησε με επικήδειό του ο φίλος και συνεργάτης του Αντώνης Βγόντζας, επισημαίνοντας την προσήλωσή του στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία, καθώς και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στο οποίο είχε εκλεγεί καθηγητής, όντας φυλακισμένος από τη δικτατορία.
Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία, στην οποία άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές, ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος, κ.α.
Τη βαθιά οδύνη του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και των μελών του ΝΣΚ της χώρας, για την απώλεια του διακεκριμένου πανεπιστημιακού δασκάλου και υπουργού Δικαιοσύνης, του οποίου "η πανεπιστημιακή διδασκαλία, το πέρασμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το επιστημονικό έργο, η στάση ζωής και το υποδειγματικό ήθος του, ενέπνευσαν ολόκληρο το νομικό κόσμο", εξέφρασαν, εξάλλου, με κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

*από το: http://www.protothema.gr
Δείτε και στις Σελίδες του  περιοδικού ΥΦΟΣ:


"Γράμμα μέσα σε μια μποτίλια" Γιώργος Αλέξανδρος Mαγκάκης: 

    Στη Μνήμη του Ευπατρίδη, Ανθρώπου και Πανεπιστημιακού Δασκάλου    

O Γιώργος Αλέξανδρος  Mαγκάκης  συνομιλεί με τον Πάνο Αϊβαλή και την Γιώτα Φιορεντίνου*