......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Τα πιο καλά… τιμόνια στην Πελοπόννησο

Είναι ένας από τα πιο παλιούς αγώνες ραλλυ σε όλη την Ευρώπη. Το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους μεγάλα και γνωστά… τιμόνια. Περισσότερο από μισό αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον χώρο του αυτοκινήτου και πάντα αποτελούσε πόλο έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι τουρίστες που συνδύαζαν τις διακοπές στη χώρα μας με το συγκεκριμένο ραλλυ.


Πρόκειται για το Ράλλυ Ακρόπολης που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το χρονικό διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2013 και θα φιλοξενηθεί στην Πελοπόννησο. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του 59ου Ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Όμως οι άνθρωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν δει το ενδιαφέρον τουριστών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν σταματούν εδώ. Θεωρούν ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να διαφημίσουν την περιοχή τους όσο το δυνατόν καλύτερα. «Στόχος μας είναι να εντάξουμε περισσότερες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ και να το επεκτείνουμε σε περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «είναι απόφασή μας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να στηρίξουμε έμπρακτα τη διεξαγωγή ενός αγώνα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, όπως το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις».

Τη βεβαιότητά του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης ότι στην προσπάθεια αυτή θα κινητοποιηθούν όλες οι δομές της Πελοποννήσου. «Η πραγματοποίησή του στην Πελοπόννησο δίνει, λόγω της προβολής του στα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη δυνατότητα η Πελοπόννησος να αποκτά κρίσιμη αναγνωρισιμότητα, αφού το Ράλι Ακρόπολις μεταδίδεται σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Το Ράλλυ Ακρόπολις, άλλωστε, το έχουμε επιλέξει ως συστατικό άξονα της πολιτικής μας για την ισχυροποίηση του brand name «Πελοπόννησος», το οποίο με στοχευμένες κινήσεις συνεχώς ενισχύουμε» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

______________________________

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεβιδίου Αθανάσιος Τρ. Κακκώνης, μας απέστειλε για δημοσίευση το παρακάτω έγγραφο:

«Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 17 Απριλίου 2013
ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30»

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 61 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Λεβιδίου σε συμμόρφωση της 440/2005 απόφασης Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης. Αφορά το ακίνητο της κ. Κοντοράβδη Γεωργίας Χας Παν., στην θέση «Αλωνάκι» της Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου.

Πρόταση Δημάρχου Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη:
Να αποδευσμευτεί όλο το Ο.Τ. 61 από πράσινο για να έχει αρτιότητα οικοδομής το ακίνητο της κ. Κοντοράβδη Γεωργίας Χας Παν..
Ενώ ο τέως Δήμος Λεβιδίου με αποφάσεις του, είχε προβεί στην αναγκαστική απαλλοτρίωση όλου του Ο.Τ. 61, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, ως προς την αποζημίωση του ακινήτου της, καθ’ ότι υπήρχαν χρήματα εγγεγραμμένα και εγκεκριμένα στον εκάστοτε προϋπολογισμό του τέως Δήμου Λεβιδίου.

Πρόταση Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λεβιδίου κ. Κακκώνη Αθανασίου:
1) Δεν συμφωνεί ως προς τα μέτρα που προτείνει η κ. Κοντοράβδη Γεωργία Χας Παν., για το ακίνητο, που βρίσκεται στην θέση «Αλωνάκι» της Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου.
2) Να γίνει ανταλλαγή οικοπέδου, σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα, σε τοποθεσία, που θα υποδείξει η Τοπική Κοινότητα Λεβιδίου.
3) Αν δεν βρεθεί οριστική λύση, ο Δήμος Τρίπολης, να προβεί εκ νέου στην διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτριώσης του ακινήτου της κ. Κοντοράβδη Γεωργίας Χας Παν.
Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, 

αποφάσισαν:
Κατά πλειοψηφία δεκαπέντε (15) Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Δημάρχου κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη.
Δέκα (10) Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Τ.Κ. Λεβιδίου κ. Κακκώνη Αθανασίου.
Τέσσερις (4) Δ.Σ. ψήφισαν παρόν.
 Λεβίδι 18-04-2013

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου
     Αθανάσιος Τρ. Κακκώνης