......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ


Παραπόταμος του Αλφειού. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα του επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Οι πηγές του βρίσκονται στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κοντά στο χωριό Καλονέρι, διασχίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της Γορτυνίας, ξεδιπλώνοντας στις όχθες του ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς δίνοντας ζωή με την ορμητικότητά του στην χλωρίδα και την πανίδα όλης της περιοχής και εκβάλλει στον Αλφειό. 
Το ΦΑΡΑΓΓΙ του ΛΟΥΣΙΟΥ έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και χώρος οικολογικής προστασίας και είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Ενας τόπος ιδιαίτερα φορτισμένος ιστορικά και θρησκευτικά, είναι γνωστό σαν το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου, λόγω των πολλών και ιστορικών μοναστηριών, ασκηταριών και εκκλησιών του. 
Εκει υπάρχει και το μοναδικό Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ο Λούσιος προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό (πεζοπορία, κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ).
 ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ!!!! ΤΟΠΟΣ ΣΠΑΝΙΑΣ και ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!!!!!

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ΣΜΑ, Δυτικής Γορτυνίας»

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ // ΣΥΖΗΤΗΣΗ 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε το Σαββάτο 13 Ιουνίου 2015 και ώρα 5 μ.μ. να παραβρεθείτε στη συζήτηση- ομιλία που θα γίνει στη Στέγη Αγάπης του χωριού Δόξα του Δήμου Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.

Το θέμα της παρουσίασης είναι:
«Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ΣΜΑ, Δυτικής Γορτυνίας».
Εισηγητής είναι ο Νικόλαος Γ. Τσίτσος, Ναυπηγός Μηχανολόγος Ε.Μ.Π, Καθηγητής ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεννόηση με το Σύλλογο Δοξιωτών.

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε. ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ
Τρίπολη 08/06/2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι νέοι και νέες.

         Στις 11 Ιούνη με τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις σε όλους αυτούς που έχουν πέσει σαν τα κοράκια να μας κατασπαράξουν.
         Οι προηγούμενοι μας έλεγαν ότι πρέπει ο λαός να κάνει θυσίες για να σωθεί η χώρα, μην πέσει στα βράχια και μας ξεζούμισαν παίρνοντας μια σειρά μέτρα.
         Οι τωρινοί μας λένε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, δεν υπογράφει ότι της δώσουν οι δανειστές και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν ήταν οι προηγούμενοι στην κυβέρνηση. Μας λένε ότι έφυγε η τρόικα και τώρα έχουμε τους «θεσμούς», ότι δεν υπάρχουν μνημόνια, έχουμε την συμφωνία γέφυρα της 20ης  Φλεβάρη και θα υπογράψουμε άλλη νέα συμφωνία.
          Οι προηγούμενοι μας έλεγαν ότι οι εταίροι μας θα βοηθήσουν να βγούμε από τα δύσκολα που βρίσκεται η χώρα, οι τωρινοί μας έλεγαν πριν ότι η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι, ότι θα την αλλάξουμε να γίνει πιο φιλολαϊκή και τώρα κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα για τη σκληρή στάση της στις διαπραγματεύσεις.
         Μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει κυβέρνηση, στις 100 πρώτες μέρες θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη, θα έχουμε αφορολόγητο όριο τα 12.000€, ο κατώτερος μισθός θα πάει στα 751€, θα φέρει νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν θα θιχτούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα μας λέει άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, τα παραπέμπει όλα στο αόριστο μέλλον κι ετοιμάζει νέα μέτρα για να μας αποτελειώσει.
         Προηγούμενοι και τωρινοί, σκόπιμα μας κρύβουν την αλήθεια ότι η ΕΕ είναι ο σκληρός πυρήνας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και δεν αλλάζει. Ότι τα χρέη δεν τα δημιούργησε ο λαός, που πλήρωσε και πληρώνει το λογαριασμό. Αυτοί που τα δημιούργησαν παραμένουν στο απυρόβλητο όπως κάνουν μια ζωή.
         Τα ταμεία δεν τα λήστεψαν οι εργαζόμενοι, που έχουν πληρώσει μέχρι τελευταία δεκάρα τις εισφορές τους, αλλά η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.    
          Προηγούμενοι και τωρινοί συμφωνούν να κάνει ο λαός νέες θυσίες για να σωθεί η χώρα.
  Φαίνεται ότι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα!!!
          Δεν ζούμε στην ίδια χώρα με το Μορέα που διεκδικεί 300.000.000 ευρώ διότι με τη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2007 πέρασαν από τα διόδια λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που είχαν υπολογίσει. Δεν ζούμε στην ίδια χώρα με την ΤΕΡΝΑ που το 2ο εξάμηνο του 2012 είχε κέρδη 24.000.000 ευρώ, το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχε κέρδη 37.000.000 ευρώ και θέλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να της δώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων υπογράφοντας ρήτρες ποσότητας και ποιότητας. Δεν ζούμε στην ίδια χώρα που χαρίζει εκατομμύρια πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, που νομιμοποιεί το παράνομο και βρώμικο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού πληρώνοντας φόρο 15% ενώ αν βοηθήσεις ένα συνάνθρωπό σου να φορολογείται με 40% όπως έγινε με τη βοήθεια του σωματείου φορτηγατζήδων στις οικογένειες των θυμάτων που κάηκαν στο καράβι!!!
         Εμείς ζούμε στη χώρα των ανέργων, στη χώρα που απολύονται εργαζόμενοι ακόμη και πρόεδροι σωματείων, στη χώρα που θεωρείται ποινικό αδίκημα να διεκδικείς δεδουλευμένα  και παραπέμπεσαι να δικαστείς για παρεμπόδιση και παρακώλυση, ενώ ο εργοδότης που δεν πληρώνει δεν έχει καμία ευθύνη…

         Εργαζόμενοι, εργαζόμενες φίλες και φίλοι.
Καιρός είναι να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία.
     Να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι όπως μας θεωρούν, ότι δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε δυνατοί. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας σωτήρας.
         Ξέρουμε καλά ότι καμία κατάκτηση δεν έγινε χωρίς αγώνες και θυσίες, γι’ αυτό θα παλέψουμε για καλύτερη ζωή σε μας και τα παιδιά μας.
         Κλείστε τα’ αυτιά σας στα παπαγαλάκια και σε κάθε λογής «ειδικούς αναλυτές» που καθημερινά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Με αρχή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να περάσουμε στην επίθεση, διεκδικώντας όχι μόνο όσα μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όσα είναι απαραίτητα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.      
  
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30μμ  (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ).

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Διοργάνωση Ημερίδας ΦΔ Πάρνωνα - Μουστού στις Καρυές Λακωνίας στις 6 Ιουνίου 2015 - με θέμα: «Ο φυσικός πλούτος της προστατευόμενης περιοχής – αειφορική χρήση και εκμετάλλευση αυτού»

Γραφείου Τύπου ΦΔ Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου ΜουστούΑγαπητοί φίλοι,
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. στις Καρυές Λακωνίας με θέμα: 
«Ο φυσικός πλούτος της προστατευόμενης περιοχής – αειφορική χρήση και εκμετάλλευση αυτού».
Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Πρόγραμμα για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013».
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.