......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Η 67η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ


Προς :
Πρωθυπουργόν Κυβερνήσεως
κύριον Κορυζή Αλέξανδρο
Ο υιός μου Ευάγγελος Ιωαννίδης, έπεσε κατά τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα  εις τους τέσσαρας ήδη υπηρεντούντας υιούς μου: Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιωαν. Ιωαννίδη να εκδικηθώσι του θάνατου του αδελφών των. Κρατώ εις εφεδρείαν άλλους τέσσερας: Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ιωαν. Ιωαννίδη, κλάσεως 1917 και νεωτέρων. Παρακαλώ κληθώσι ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν  περίστασην ανάγκης της Πατρίδος ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου, προς εκδίκησιν εχθρού.
Ύστατον επιφώνημα θέλει είναι:
Ζήτων η Πατρίς!
Ελένη Ιωαν.Ιωαννίδη
Κυπαρισσία 2 Φεβρουαρίου 1941
Με αυτό το «γράμμα της μάνας» ξεκίνησε την ομιλία του, ο Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος, στην εκδήλωση για την  67η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα  την 19η Ιουλίου 1944.
Πλήθος κόσμου και φέτος στην εκδήλωση. Πολλοί και οι επίσημοι. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης  ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πρόνοιας κ. Γεώργιος Κατριβάνος. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περ.Εν.Αρκαδίας  Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Συνταγματάρχης ΠΖ Γαβρίλος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχέρνας Αναστάσιος Τσαρουχάς, ο εκπρόσωπος του αδελφού Δήμου Καλαμπάκας Τρικάλων και της Ιστορικής Κουτσούφλιανης Χρήστος Ζούκας, Αντιπροσωπεία από την Κάντανο Κρήτης εκ μέρους του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και το Σύλλογο Καντανία, ο Αστυνομικός Δ/ντης Λεβιδίου Κων/νος Ηλιόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβ. Υπηρ. Τρίπολης αντιπύραρχος Νικόλαος Σακαλής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Μεγαλόπολης κ. Κάβουρας, ο  Α΄αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας Δημήτριος Λουκάς, ο Γραμματέας ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Ιωάννης Κουνέλης, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Καντανιωτών Αττικής Ευτύχης Καστρινάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης  Αρκάδων κ. Ζαραφέτας, ο εκπρόσωπος της αδελφότητας Παναγίας Ν. Τρικάλων Νίκος Μπερέτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων  Γιώργος Κουτσούγερας, η  Πρόεδρος της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας Ελένη Κουτσούγερα-Τσιώλη, η Γραμματέας του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης Ευφροσύνη Α. Τζιώλα, ο Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας Ιωάννης Καρούντζος, ο αντιπρόεδρος της «Αεί Μαίναλον» Νίκος Καβουρίνος, ο Ιερέας του χωριού μας Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και σύμβουλοι Τ.Σ. γειτονικών χωριών.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε από τον Δήμο Τρίπολης και ο αντάρτης του ΕΛΑΣ που πήρε μέρος στην μάχη της Βλαχέρνας,  Κ. Κάβουρας , ο οποίος στην ομιλία του, μας μετέφερε νοερά στην ημέρα της μάχης κατά των Γερμανών.  
  


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου