......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Tα χωριά Πάπαρη , Αγριακόνας , Δάφνης , Καλτεζών , Μαυρόγιαννη τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!







Η μεγάλη πυρκαγιά που απειλεί το χωριό Πάπαρη, έχει δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο της φωτιάς, απειλεί το χωριό που έχει ήδη ...εκκενωθεί και το άλλο μέτωπο είναι αριστερά του χωριού.
Η προσπάθεια κατάσβεσης από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη, αλλά πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, αφού η περιοχή είναι θαμνώδης και έχει πολλά ξερά χορτάρια, ενώ οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί.
Οι κάτοικοι του χωριού είναι σε λεωφορείο στα διόδια Μάναρη και θα αποφασισθεί αν θα μεταφερθούν σε κάποιο ξενοδοχείο, για να διαμείνουν. Άλλοι έφυγαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.
Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και στο χωριό Δάφνη.




Όπως ανακοίνωσε στις 6.40 σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τα χωριά του Δήμου Τρίπολης που κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι τα παρακάτω:
Πάπαρη
Αγριακόνα
Δάφνη
Μαυρόγιαννη
Καλτεζές
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από το Δήμαρχο Τρίπολης που έφθασε με φαξ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περίπου στις 6 το απόγευμα. Για την απόφαση κήρυξης των παραπάνω χωριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδώρου Μπούφη ανέφερε ότι τα χωριά αυτά κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, ενώ ο συντονισμός ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

* από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων , Πάπαρη , Αγριακόνας , Δάφνης , Καλτεζών , Μαυρόγιαννη που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής και διατροφής λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή τους μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Τρίπολης ( Εθνικής Αντίστασης 43 , Τρίπολη ) και στα τηλέφωνα : 2710- 222235 , 2710 – 234672, 2710-235671.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου