......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

"Ύστατο χαίρε" στον Άνθρωπο, Αγωνιστή και Έλληνα Γεώργιο - Αλέξανδρο Μαγκάκη

Το "ύστατο χαίρε" στον πρώην υπουργό και καθηγητή Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών και κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, είπαν το απόγευμα στο Α΄Νεκροταφείο υπουργοί της κυβέρνησης, συναγωνιστές από τον αντιδικτατορικό αγώνα, μαθητές του δικηγόροι, φίλοι, τέως και νυν ανώτεροι δικαστικοί 

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού

"Δίδαξε ήθος συλλογικότητα και δεν δίστασε να αναλάβει ευθύνες, χωρίς να τον αλλοιώσει η εξουσία", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας που τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της κυβέρνησης. 'Αφησε, πρόσθεσε, ως παρακαταθήκη την ηθική ευθύνη, την οποία εξέπεμπε με τον δημόσιο λόγο του, ενώ εξήρε ιδιαίτερα τον αγώνα του κατά της δικτατορίας, υπενθυμίζοντας τις ιστορικές παραδόσεις του στα αμφιθέατρα της Νομικής Σχολής, τόσο το 1969 όταν του κοινοποιήθηκε η απόλυση όσο και μετά το 1974 όταν αποκαταστάθηκε.
Τον "μειλίχιο αγωνιστή της Δημοκρατίας" και "σταθερό στις απόψεις καθηγητή", αποχαιρέτησε με επικήδειό του ο φίλος και συνεργάτης του Αντώνης Βγόντζας, επισημαίνοντας την προσήλωσή του στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία, καθώς και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στο οποίο είχε εκλεγεί καθηγητής, όντας φυλακισμένος από τη δικτατορία.
Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία, στην οποία άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές, ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος, κ.α.
Τη βαθιά οδύνη του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και των μελών του ΝΣΚ της χώρας, για την απώλεια του διακεκριμένου πανεπιστημιακού δασκάλου και υπουργού Δικαιοσύνης, του οποίου "η πανεπιστημιακή διδασκαλία, το πέρασμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το επιστημονικό έργο, η στάση ζωής και το υποδειγματικό ήθος του, ενέπνευσαν ολόκληρο το νομικό κόσμο", εξέφρασαν, εξάλλου, με κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

*από το: http://www.protothema.gr
Δείτε και στις Σελίδες του  περιοδικού ΥΦΟΣ:


"Γράμμα μέσα σε μια μποτίλια" Γιώργος Αλέξανδρος Mαγκάκης: 

    Στη Μνήμη του Ευπατρίδη, Ανθρώπου και Πανεπιστημιακού Δασκάλου    

O Γιώργος Αλέξανδρος  Mαγκάκης  συνομιλεί με τον Πάνο Αϊβαλή και την Γιώτα Φιορεντίνου*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου