......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε. ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ
Τρίπολη 08/06/2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι νέοι και νέες.

         Στις 11 Ιούνη με τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις σε όλους αυτούς που έχουν πέσει σαν τα κοράκια να μας κατασπαράξουν.
         Οι προηγούμενοι μας έλεγαν ότι πρέπει ο λαός να κάνει θυσίες για να σωθεί η χώρα, μην πέσει στα βράχια και μας ξεζούμισαν παίρνοντας μια σειρά μέτρα.
         Οι τωρινοί μας λένε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, δεν υπογράφει ότι της δώσουν οι δανειστές και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν ήταν οι προηγούμενοι στην κυβέρνηση. Μας λένε ότι έφυγε η τρόικα και τώρα έχουμε τους «θεσμούς», ότι δεν υπάρχουν μνημόνια, έχουμε την συμφωνία γέφυρα της 20ης  Φλεβάρη και θα υπογράψουμε άλλη νέα συμφωνία.
          Οι προηγούμενοι μας έλεγαν ότι οι εταίροι μας θα βοηθήσουν να βγούμε από τα δύσκολα που βρίσκεται η χώρα, οι τωρινοί μας έλεγαν πριν ότι η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι, ότι θα την αλλάξουμε να γίνει πιο φιλολαϊκή και τώρα κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα για τη σκληρή στάση της στις διαπραγματεύσεις.
         Μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει κυβέρνηση, στις 100 πρώτες μέρες θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη, θα έχουμε αφορολόγητο όριο τα 12.000€, ο κατώτερος μισθός θα πάει στα 751€, θα φέρει νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν θα θιχτούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα μας λέει άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, τα παραπέμπει όλα στο αόριστο μέλλον κι ετοιμάζει νέα μέτρα για να μας αποτελειώσει.
         Προηγούμενοι και τωρινοί, σκόπιμα μας κρύβουν την αλήθεια ότι η ΕΕ είναι ο σκληρός πυρήνας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και δεν αλλάζει. Ότι τα χρέη δεν τα δημιούργησε ο λαός, που πλήρωσε και πληρώνει το λογαριασμό. Αυτοί που τα δημιούργησαν παραμένουν στο απυρόβλητο όπως κάνουν μια ζωή.
         Τα ταμεία δεν τα λήστεψαν οι εργαζόμενοι, που έχουν πληρώσει μέχρι τελευταία δεκάρα τις εισφορές τους, αλλά η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.    
          Προηγούμενοι και τωρινοί συμφωνούν να κάνει ο λαός νέες θυσίες για να σωθεί η χώρα.
  Φαίνεται ότι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα!!!
          Δεν ζούμε στην ίδια χώρα με το Μορέα που διεκδικεί 300.000.000 ευρώ διότι με τη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2007 πέρασαν από τα διόδια λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που είχαν υπολογίσει. Δεν ζούμε στην ίδια χώρα με την ΤΕΡΝΑ που το 2ο εξάμηνο του 2012 είχε κέρδη 24.000.000 ευρώ, το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχε κέρδη 37.000.000 ευρώ και θέλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να της δώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων υπογράφοντας ρήτρες ποσότητας και ποιότητας. Δεν ζούμε στην ίδια χώρα που χαρίζει εκατομμύρια πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, που νομιμοποιεί το παράνομο και βρώμικο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού πληρώνοντας φόρο 15% ενώ αν βοηθήσεις ένα συνάνθρωπό σου να φορολογείται με 40% όπως έγινε με τη βοήθεια του σωματείου φορτηγατζήδων στις οικογένειες των θυμάτων που κάηκαν στο καράβι!!!
         Εμείς ζούμε στη χώρα των ανέργων, στη χώρα που απολύονται εργαζόμενοι ακόμη και πρόεδροι σωματείων, στη χώρα που θεωρείται ποινικό αδίκημα να διεκδικείς δεδουλευμένα  και παραπέμπεσαι να δικαστείς για παρεμπόδιση και παρακώλυση, ενώ ο εργοδότης που δεν πληρώνει δεν έχει καμία ευθύνη…

         Εργαζόμενοι, εργαζόμενες φίλες και φίλοι.
Καιρός είναι να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία.
     Να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι όπως μας θεωρούν, ότι δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε δυνατοί. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας σωτήρας.
         Ξέρουμε καλά ότι καμία κατάκτηση δεν έγινε χωρίς αγώνες και θυσίες, γι’ αυτό θα παλέψουμε για καλύτερη ζωή σε μας και τα παιδιά μας.
         Κλείστε τα’ αυτιά σας στα παπαγαλάκια και σε κάθε λογής «ειδικούς αναλυτές» που καθημερινά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Με αρχή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να περάσουμε στην επίθεση, διεκδικώντας όχι μόνο όσα μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όσα είναι απαραίτητα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.      
  
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7.30μμ  (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου