......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση αδέσποτου σκύλου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Δημοσίευση καταγγελίας...


«Η Κωστόγιαννη Μαρία εργαζόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καταγγέλλω την εγκληματική αμέλεια και συνευθύνη στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν μόνιμα στο χώρο του Ψυχιατρείου και τις συνέπειες που αυτή έχει δημιουργήσει, προειδοποιώντας για ενδεχόμενα μελλοντικά σοβαρότερα γεγονότα.
 Τα αδέσποτα αυτά σκυλιά κυκλοφορούν ελεύθερα στο χώρο του Ψυχιατρείου και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς του ιδρύματος, σιτίζονται δε από διάφορους κακώς εννοούμενους φιλόζωους συναδέλφους. Αποτελούσε απλώς θέμα χρόνου να επιτεθούν και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του οποιουδήποτε και είχα την ατυχία να είμαι εγώ αυτή. Υπενθυμίζω πως στην θέση τη δική μου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Αυτό δυστυχώς αποδείχτηκε τουλάχιστον μια φορά από νέα επίθεση του σκυλιού ενάντια στην εργαζομένη συνάδελφο Α.Γ., που ευτυχώς αποσοβήθηκε με την παρέμβαση τρίτων που συμπτωματικά βρέθηκαν στο χώρο της επίθεσης. 
Στις 14.6.2012 ημέρα πέμπτη και ώρα 9:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο μου επιτέθηκε ένα από τα αδέσποτα και με δάγκωσε στο πόδι, δημιουργώντας ουλή και αιμορραγία καθώς και φλεγμονή. Ήταν μια τρομακτική και σοκαριστική εμπειρία που δεν μπορώ να ξεχάσω και που  εύχομαι να μην την ζήσει κάνεις. Υπενθυμίζω πως είμαι ΑΜΕΑ με αποδεδειγμένα ευάλωτη υγεία. Μεταφέρθηκα με το υπερεσιακό αυτοκίνητο στο ΠΓΝ Τρίπολης σε οικτρή σωματική και ψυχολογική κατάσταση από το υφιστάμενο σοκ της επίθεσης, όπου μου περιποιήθηκαν το τραύμα και έλαβα φαρμακευτική αγωγή. Την επόμενη ημέρα ξαναπήγα στο νοσοκομείο σε εμπύρετη κατάσταση και με έντονο πόνο λόγω του τραύματος.
 Η διοίκηση του ΨΝΤ που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στον ευαίσθητο χώρο του Ψυχιατρείου όχι μόνο δεν λειτούργησε προληπτικά ώστε να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν, όπως δυστυχώς συνέβη με την περίπτωση συναδέλφου που ανέφερα. Ενώ θα έπρεπε σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημοτικούς και θεσμικούς φορείς τα αδέσποτα σκυλιά να μεταφερθούν σε στεγασμένο χώρο, όπου δεν θα αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια, αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στον προαύλιο χώρο του Ψυχιατρείου.
Επιδεικνύει έτσι κατ’ εξακολούθηση αμέλεια και αδιαφορία για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του ψυχιατρείου, τους οποίους υποτίθεται πως θα έπρεπε να φροντίζει και να προστατεύει. Ευθύνη βέβαια φέρει και ο Σύλλογος Εργαζομένων λόγω της αδιαφορίας του για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Για όλους τους προηγούμενους λόγους είμαι υποχρεωμένη με τα λύπης μου να καταφύγω στην αρμόδια εισαγγελία.» 

Της Μαρίας Κωστόγιαννη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου