......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου Κοπή Πίτας 2011


Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου


Πλήθος φίλων και μελών της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου παρευρέθησαν όπως και κάθε χρόνο, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου. Από νωρίς, συνεπείς στο ραντεβού, άρχισαν να προσέρχονται οι καλεσμένοι, οι οποίοι για μία ακόμα φορά απόλαυσαν τη ζεστή αρκαδική φιλοξενία. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν ο φίλος του συλλόγου κος Παναγιώτης Κόρπας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου Ηλείων και η δημοτική σύμβουλος κα Γιωτοπούλου Άννα. Το έπαθλο ήταν ένα βιβλίο με θέμα το μυθικό στοιχείο στην Αρκαδία, προσφορά του συγγραφέα και αξιόλογου μέλους του συλλόγου κου Τάσου Μπρούσαλη, στρατηγού εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ- δικηγόρου Αθηνών. Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αρκάδων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους φίλους τους, που τους τίμησαν για μία ακόμα φορά και να ευχηθούν καλή χρονιά  γεμάτη υγεία και ευτυχία για όλους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός των άλλων και οι εξής:
Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου, οι κύριοι Λαζαρόπουλος Ν. και Ειρηνάκης Π. τ. Δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Κουτσανδρέας και η γραμματέας κα Χάλαρη, οι αντιδήμαρχοι  κος Θεοδωρόπουλος και κος Ειρηνάκης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κα Δήμου, κος Βρέττος και κος Οικονομάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Μπουραντώνης, κα Γιωτοπούλου, κος Αδαμόπουλος, κος Διαβολίτσης, κα Ασημακοπούλου, κος Βαμβακούσης, κος Βαζαίος, κα Τζαμπαζόγλου και κος Μπαζιώνης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κος Γιαννακόπουλος, κος Καναβός, κος Γώγολος κος Πρεκετές και κος Κοντάκης, η υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής κα Αλαφογιάννη, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ηλείων Αγ Δημητρίου κος Κόρπας, του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες κα Μαυραγάνη, του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων κα Ανδρεοπούλου και του Συλλόγου Κρητών κος Σαββάκης, από την Παγγορτυνιακή Ένωση η κα Μιχαλακοπούλου και από την Εφημερίδα Αρκαδικοί Ορίζοντες ο κος Γιαννακούρας. Επίσης, χαιρετισμό έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κος Γιαννακούρας Ευάγγελος, ο οποίος δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Τάσο Μπρούσαλη για την προσφορά δύο αντίτυπων από το βιβλίο του «Αρκαδία, Μυθικό στοιχείο και πραγματικότητα»!
Η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης κου Νίκου Νικητόπουλου
Στο πρώτο από τα τέσσερα κουαρτέτα του T.S.ELIOT, μέγας ποιητής, κάτοχος του βραβείου Νομπελ Λογοτεχνίας 1948, υπό τον τίτλο Burnt Norton και προτάσσοντας ως μότο το Ηρακλείτειο φραγμέντουμ σπάραγμα 2, «οδός άνω κάτω μία και ωυτή», αναφερόμενος στην αιωνιότητα του χρόνου (παρελθόν, παρόν και μέλλον) που δεν εξαγοράζεται, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να δώσει κανείς σε αντάλλαγμα για να την ξανακερδίσει, λέει:
«Χρόνος παρών και χρόνος παρελθών
Ίσως και οι δύο παρόντες σε χρόνο μέλλοντα
Και ο μέλλων χρόνος περιέχεται σε χρόνο παρελθόντα.
Αν όλος ο χρόνος είν’ αιωνίως παρών
Όλος ο χρόνος είναι αλύτρωτος – ανεξαγόραστος.
Αυτό που θα μπορούσε να έχει γίνει είναι μία αφαίρεση
Που παραμένει μία διαρκής δυνατότητα
Μέσα σ’ ένα κόσμο διαλογισμού, εικασιών.
Ό,τι θα μπορούσε να έχει γίνει και ό,τι έγινε
Οδηγούν σε ένα τέλος που είναι πάντοτε παρόν
Βήματα αντηχούν μέσα στη μνήμη
Κάτω στο μονοπάτι που δεν πήραμε
Προς τη θύρα του ροδόκηπου
Που δεν ανοίξαμε ποτέ…»
Κυρίες, κύριοι
Ο  άνθρωπος ζώντας στην αιωνιότητα του χρόνου, περιβαλλόμενος από τη συμπαντική αρμονία, το κοσμικό άπειρο, είναι ένα απειροελάχιστο μόριο κόκκου άμμου ενσωματωμένο σε όλο αυτό το ανέκφραστο και απεριήγητο – για τις πεπερασμένες  δυνατότητές του- μεγαλούργημα, που μάταια ίσως προσπαθεί να κατανοήσει ή έστω  να ψαύσει διανοητικά- κατ’ ελάχιστον βέβαια-, αφού είναι αδύνατο το απεριχώρητο να εγκλωβιστεί σε οποιαδήποτε διανοητική κατασκευή. Γι’ αυτό και κατά καιρούς έχει αναπτυχθεί πληθώρα φιλοσοφικών θεωριών, διαψευδομένων διαδοχικά από νεότερες, μάλιστα δε όταν έγιναν προσπάθειες εμπραγματώσεως αυτών από φιλόδοξους τάχα ταγούς, γέννησαν κοινωνικά εκτρώματα.
Βήματα που αντηχούν μέσα στη μνήμη και οδηγούν προς τη θύρα του ροδόκηπου, είναι αναμφισβήτητα ο Ελληνικός Ορθός Λόγος της Κλασσικής Ελλάδας και το κεντρικό μήνυμα της Καινής Διαθήκης, η Αγάπη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συνθέτει τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό, βάθρο εδραίο του Σύγχρονου Πολιτισμού, πολιτισμού που απεχθάνεται τα δόγματα και έχει ως κεντρικό άξονα την Ελευθερία του Ανθρώπου. Ελευθερία κοινωνική και Ατομική.
Ας κρατήσουμε ζωντανό των ήχο των βημάτων αυτών στη μνήμη μας και να’ στε βέβαιοι ότι θα πάρουμε το μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει στη θύρα του ροδόκηπου και θα την ανοίξουμε, περνώντας έτσι από το λυκόφως στο λυκαυγές.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου