......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»
πληροφορίες: κ. Παπανδρέου,  κ. Παπακωνσταντίνου 


Τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση των κατεδαφιστικών μέτρων και της κοινωνικής λεηλασίας που αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, ο κόσμος αποφάσισε να βγει αυθόρμητα στις πλατείες, χρησιμοποιώντας σαν όπλο του τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης.
Άναψε χθες τη φλόγα. Ο λαός είπε φτάνει πια, το χρέος αυτό δεν είναι δικό μας. Απαιτεί δικαιοσύνη, δουλειά και αξιοπρέπεια. Βλέπει καθαρά ότι το νέο και πρωτοφανές πακέτο λεηλασίας της κοινωνίας και της οικονομίας οδηγεί το λαό και τη χώρα στην καταστροφή. Η κυβέρνηση αποφάσισε μέτρα κατεδάφισης ύψους 6,4 δισ. για το 2011, νέα μέτρα 22 δισ. για την περίοδο 2012-2015 και συγχρόνως αποφασίστηκε να μπει ένα μεγάλο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ», για να συγκεντρώσουν το ποσόν των 50 δισ. Παράλληλα, αποφάσισαν να «πετσοκόψουν» ακόμα περισσότερο το «τσεκουρεμένο» Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα μέτρα αυτά, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την οικονομία σε ύφεση διαρκείας και την ανεργία στα ύψη. Και βέβαια αν εφαρμοστεί αυτό το καταστροφικό πρόγραμμα ξεπουλήματος, η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Αυτή την ώρα η επιβίωση του ελληνικού λαού και η σωτηρία της χώρας επιβάλλουν να ακυρωθεί αυτό το πρόγραμμα λεηλασίας.
Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα «παπαγαλάκια» τους προσπαθούν να φοβίσουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι αν δεν υπέγραφαν το Μνημόνιο Ι και δεν υπογράψουν το Μνημόνιο ΙΙ, δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν θα λειτουργήσει η χώρα μετά τις 15 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, όπως έχουμε επισημάνει σε εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα άρθρα τους οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Άρης Καζάκος και Δημήτρης Σερεμέτης, οι οποίοι τονίζουν χαρακτηριστικά: «Τα συνολικά έσοδα της γενικής κυβέρνησης (Κεντρική Δημόσια Διοίκηση, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωνική Ασφάλιση) ήταν σε όλη τη διάρκεια της 11ετίας 2000-2010 υψηλότερα από τις δαπάνες που απαιτήθηκαν για την πληρωμή μισθών και των πάσης φύσεως συντάξεων και επιδομάτων. Τα έσοδα αρκούσαν και αρκούν για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν αρκούν».
Συνεπώς, η κυβέρνηση λέει ουσιαστικά ότι αποκλειστική και απόλυτη προτεραιότητά της είναι η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων στους τοκογλύφους δανειστές και όλες οι άλλες υποχρεώσεις (μισθοί, συντάξεις κ.λπ.) έρχονται δεύτερες και καλύπτονται μόνο εάν περισσεύουν ή βρεθούν λεφτά.
Η κυβέρνηση βέβαια δεν λέει στον ελληνικό λαό, γιατί ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο Ι, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, οι πρωτοφανείς θυσίες του λαού πήγαν χαμένες και ότι απαιτείται να λεηλατηθεί σήμερα ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα του λαού και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης μας λένε βέβαια, «εντάξει αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Απαντάμε, υπάρχει άλλος δρόμος. Και αυτός είναι:
1. Η ριζική επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου του για το υπόλοιπο. Το χρέος εξάλλου δεν είναι του ελληνικού λαού και κανείς άλλος εκτός από τους τραπεζίτες δεν ισχυρίζεται σήμερα ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί.
2. Ριζική αναδιανομή του πλούτου. Να πληρώσουν όσοι δεν πλήρωσαν μέχρι τώρα.
3. Η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας για τη στήριξη των στρωμάτων που πλήττονται.
4. Η αποτροπή του ξεπουλήματος της χώρας.
5. Η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζιτικού συστήματος, για να χρηματοδοτηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.
6. Να δημιουργηθούν τράπεζες ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη λαϊκή στέγη και την αγροτική ανάπτυξη.
7.  Να στηριχτούν τα ταμεία, ώστε να μη θιγούν από τη διαγραφή του μεγάλου μέρους του χρέους.
Αυτός ο δρόμος όμως απαιτεί το λαό στο προσκήνιο με συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους και στις πλατείες.
·        Να φωνάξουμε δυνατά «Δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε και γι’ αυτό δεν πληρώνουμε το χρέος τους».
·        Να ξεσηκωθούμε πριν μας εξοντώσουν και πριν πουλήσουν τη χώρα.
·        Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να αλλάξει η Ελλάδα και να ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία.
Ο λαός πρέπει να απαντήσει με μια γενικευμένη ειρηνική εξέγερση, που θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και θα διεκδικήσει κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και εργασία για όλους.

26-5-2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Επικεφαλής   : Θανάσης Πετράκος
Επικοινωνία   : petrakos.gr@gmail.com                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλέφωνο      : 6977683175
Fax                  : 27210-87191, 2710-227181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου