......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




Mια φορά και έναν καιρό σε ένα μικρό χωριό ήτανε ο καιρός να γίνουν εκλογές για να βγάλουν νέο Δήμαρχο της περιοχής.
Στο χωριό αυτό κουμάντο έκανε ο μπαρμπανικολής πολλά χρόνια τώρα και μια ζωή προέβλεπε ποιός θα βγεί Δήμαρχος και πάντα φρόντιζε να έχει ταχθεί μαζί του για να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο στα πράγματα.
Λίγα χρόνια πρίν ήταν το δεξί  χέρι του παλιού δημάρχου αλλά τώρα έπρεπε να βρεί τρόπο να πάει με τον νέο. Δεν τον πείραζε να αλλάζει τις ιδέες του σαν τα πουκα΄μισα , αρκεί να κάνει τις δουλειές του.

Πήγε λοιπόν και έπιασε τον νέο Δήμαρχο τον μπότη, που ήξερε ότι θα βγεί και του τάξε ότι θα του βρεί πολλούς ψήφους και εκείνος τον δέχθηκε να μπεί στην ομάδα του.
Στο χωριό όμως ο μπαρμπανικολής είχε κάνει πολλούς εχθρούς από τα καμώματα του , αφήστε που πολλοί παππούδες και γριές είχαν πεθάνει πιά και είχε χάσει αρκετούς ψήφους.
Είχε και απέναντι του του έναν σιόγαμπρο καινούργιο που του χάλαγε τα σχέδια και τον πολέμαγε.

Οι εκλογές πλησίαζαν και ο μπαρμπανικολής δεν έβρισκε κάποιον να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο και κινδύνευε να γίνει ρεζίλι των σκυλιών.
Τι θα έλεγε ο νέος Δήμαρχος που του είχε τάξει να του πάει 500 ψήφους και αυτός δεν θα έιχε ούτε ψηφοδέλτιο να κάνει?
Τι θα έλεγαν στην πιάτσα οι φίλοι και οι γνωστοί? ότι πέρασε η μπογιά του? έτσι λοιπόν ο μπαρμπανικολής σκέφτηκε ένα πανούργο σχέδιο.

Πήγε και βρήκε έναν νέο του χωριού, τον Θοδωράκη. Του μίλησε , του τα είπε έτσι , του τα είπε αλλιώς αλλά δεν κατάφερνε να τον πείσει.Ο θοδωράκης δεν ήθελε να πάει κόντρα στους φίλους του που δεν πολυ γούσταραν τον μπαρμπανικολής.
Οι μέρες πέρναγαν και το ψηφοδέλτιο στο χωριό ήταν  άδειο και ο μπαρμπανικολής έβραζε μέσα του.
Αν δεν κατάφερνε να βρεί κάποιον όλα θα τελείωναν. Όλα έδειχναν ότι ο σιόγαμπρος ο νέος θα κατάφερνε να τον ξεφτιλήσει.
Την τελευταία πραγματικά στιγμή ο μπαρμπανικολής έκανε την κατάλληλη κίνηση. Ήξερε πολύ καλά τι πρόβλημα είχε ο θοδωράκης με ένα παλιό καλύβι του που έπαθε ζημιές από ένα διπλανό εργοστάσιο που έβγαζε κάρβουνα.

Μάζεψε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο, τον εργοστασιάρχη με τα κάρβουνα , τον θοδωράκη με την μάνα του και όλοι μαζί υποσχέθηκαν στον θοδωράκη να του φτιάξουν το καλύβι καινούργιο , αρκεί αυτός να δεχόταν να μπεί στο ψηφοδέλτιο μαζί τους.
Ο θοδωράκης ζορίστηκε , το σκέφτηκε καλύτερα - η πρόταση ήταν πολύ σοβαρή - και τελικά είπε το ναί. Μαζί του υποσχέθηκαν να τον κάνουν και πάρεδρο στο χωριό !!

Ο μπαρμπανικολής τα είχε καταφέρει ! Με αυτή την κίνηση του έφτιαξε ψηφοδέλτιο, και κατάφερε να σπάσει την ομάδα που τον πολέμαγε. Τώρα τίποτα δεν τον σταμάταγε από τα μεγάλα σχέδια που έιχε κάνει.

Ο θοδωράκης πίστεψε ότι θα λύσει τελικά το μεγάλο του πρόβλημα με το καλύβι και τέλος ο Δήμαρχος μαζί με τον κολλητό του τον εργοστασιάρχη με τα κάρβουνα συνέχισαν να βλέπουν και άλλους ψηφοφόρους και να τους τάζουν  λαγούς με πετραχήλια για να τους ψηφίσουν.

Οι εκλογές έγιναν , ο Δήμαρχος βγήκε και συνεχίζει κάθε μέρα να κάνει τις δουλειές του όπως μόνο αυτός ξέρει , ο μπαρμπανικολής βγήκε και αυτός και τώρα πλέον τα σχέδια του γίνονται συνέχεια πραγαμτικότητα, ο εργοστασιάρχης με τα κάρβουνα συνεχίζει και αυτός με την σειρά την δουλειά του αλλά έχει ξεχάσει όσα έταζε για να βοηθήσει τον φίλο του και πολύ σύντομα βλέπω όλοι μαζί να γίνονται μεγάλο ρεζιλι των σκυλιών!!!!

Υ.Γ. Η παραπάνω ιστορία , οι καταστάσεις και τα ονόματα είναι φανταστικά.
Αλοίμονο μας αν τέτοια πράγματα γίνονται στην πραγματικότητα..!!!

_______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου