......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Συγκεντρώσεις από τα σωματεία ΑμεΑ σε πόλεις της Πελοποννήσου


Τα τοπικά σωματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Τρίπολη, Κόρινθο, Σπάρτη και Καλαμάτα, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, όπου στεγάζονται τα νέα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας και στους διευθυντές του ΙΚΑ, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή τους, για την καθυστέρηση λειτουργίας των ΚΕΠΑ, που έχει ως συνέπεια τη διακοπή των επιδομάτων σε αρκετούς και τη δημιουργία μακράς λίστας αναμονής για επαναξιολόγηση.
Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι διεκδικούν την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας τους αναδρομικά, από την ημερομηνία της αίτησης για επανεξέταση και υπογράμμισαν πως ζητούν το αυτονόητο, σεβασμό και αξιοπρεπή μεταχείριση.

____________________
από eZy News

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Α.Σ. “ΑΡΚΑΣ”: Χάλκινος Πρωταθλητής Ελλάδος ο Καραγιάννης από τα Δολιανά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η συμμετοχή του Α.Σ. “ΑΡΚΑΣ” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό W.T.F. (Ολυμπιακό άθλημα) Παίδων – Κορασίδων 2012, που διεξήχθη στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου στον Βόλο, «στέφθηκε» για ακόμη μία φορά με επιτυχία.
 Ο Γιάννης Α. Καραγιάννης αναδείχθηκε χάλκινος πρωταθλητής Ελλάδος, ύστερα από σειρά πετυχημένων αγώνων με “δύσκολους” αντιπάλους της κατηγορίας του, ενώ ο αριθμός των αθλητών (639) που συμμετείχαν από όλες τις γωνιές της χώρας κάνει την παραπάνω διάκριση ακόμη πιο σημαντική!
Επίσης, μία επιπλέον σημαντική επιτυχία για τον Α.Σ. “ΑΡΚΑΣ” αποτέλεσε η τέταρτη θέση την οποία κατόρθωσε να κατακτήσει η Λένα Σιώρα ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση στο τερέν, ενώ για το Σύλλογό μας αγωνίστηκε και η Κων/να Παπούλια καταβάλλοντας αξιόλογη προσπάθεια.
Ο προπονητής μας, Δημ. Αθ. Καπράνος, ευχαριστεί θερμά τόσο τους αθλητές για τη σωματική και ψυχική προσπάθεια που κατέβαλαν όσο και τους γονείς για τη στήριξη τους και σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε για τον Α.Σ. “ΑΡΚΑΣ” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευελπιστεί σε περισσότερα πανελλήνια μετάλλια κατά την αγωνιστική περίοδο 2012 - 2013.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Η παρουσίαση του βιβλίου:«Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως» του αρχιμ. Ιακώβου ΚανάκηΟμιλητής της ημέρας ο ιστορικός κ. Κ. Χολέβας


Καθολική αποδείχθηκε η ανταπόκριση των προσκεκλημένων στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως» του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελλου της εν λόγω Μητροπόλεως, την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής.


Τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών, εκπροσώπησε ο αρχιμ. Μάξιμος Κάππας, ενώ έδωσαν το παρόν τους οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ζακύνθου Διονύσιος, καθώς και εκπρόσωποι πλείστων άλλων Μητροπόλεων.
Επίσης, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων, Διευθυνταί, Καθηγηταί κ.λπ. κ.λπ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο πολιτικός επιστήμων - Ιστορικός - Συγγραφεύς κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο άνετα χειρίζεται τον λόγο και την πέννα.
Ενδιαφέρουσα πολύ ήταν εξ άλλου η ομιλία του συγγραφέως αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, ο οποίος ανεφέρθη κυρίως στο έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, στο ενδιαφέρον του οποίου οφείλεται άλλωστε και η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.
          Χαιρετισμό προς τους καλεσμένους απηύθυνε η Πρόεδρος της Εταιρείας μας κ. Σοφία Ορφανίδου, ενώ ανεγνώσθη μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και χειροκροτήθηκε θερμότατα η δημοσιογράφος Σμαραγδή Καράγιωργα, στην ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο.
Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το προβληθέν βίντεο, το σχετικό με τις Ιερές Μονές των περιοχών Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, καθώς και η απόδοση των Βυζαντινών Ύμνων από τη Βυζαντινή Χορωδία, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Καθηγητή Αθανάσιο Παϊβανά.    
Γενικά και χωρίς πρόθεση αυτοπροβολής, θα ομολογήσουμε ότι επρόκειτο για μία από τις πλέον επιτυχημένες παρουσιάσεις.