......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Η παρουσίαση του βιβλίου:«Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως» του αρχιμ. Ιακώβου ΚανάκηΟμιλητής της ημέρας ο ιστορικός κ. Κ. Χολέβας


Καθολική αποδείχθηκε η ανταπόκριση των προσκεκλημένων στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως» του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελλου της εν λόγω Μητροπόλεως, την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής.


Τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών, εκπροσώπησε ο αρχιμ. Μάξιμος Κάππας, ενώ έδωσαν το παρόν τους οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ζακύνθου Διονύσιος, καθώς και εκπρόσωποι πλείστων άλλων Μητροπόλεων.
Επίσης, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων, Διευθυνταί, Καθηγηταί κ.λπ. κ.λπ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο πολιτικός επιστήμων - Ιστορικός - Συγγραφεύς κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο άνετα χειρίζεται τον λόγο και την πέννα.
Ενδιαφέρουσα πολύ ήταν εξ άλλου η ομιλία του συγγραφέως αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, ο οποίος ανεφέρθη κυρίως στο έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, στο ενδιαφέρον του οποίου οφείλεται άλλωστε και η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.
          Χαιρετισμό προς τους καλεσμένους απηύθυνε η Πρόεδρος της Εταιρείας μας κ. Σοφία Ορφανίδου, ενώ ανεγνώσθη μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και χειροκροτήθηκε θερμότατα η δημοσιογράφος Σμαραγδή Καράγιωργα, στην ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο.
Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το προβληθέν βίντεο, το σχετικό με τις Ιερές Μονές των περιοχών Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, καθώς και η απόδοση των Βυζαντινών Ύμνων από τη Βυζαντινή Χορωδία, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Καθηγητή Αθανάσιο Παϊβανά.    
Γενικά και χωρίς πρόθεση αυτοπροβολής, θα ομολογήσουμε ότι επρόκειτο για μία από τις πλέον επιτυχημένες παρουσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου