......................................................................................με καθημερινή ενημέρωση......

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του.

με καθημερινή ενημέρωση......

με καθημερινή ενημέρωση......
με καθημερινή ενημέρωση......

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...

* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ *

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
..............Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" ..//..πατήστε πάνω στην εικόνα .............................

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Κώστας Γαβράς: Οι Έλληνες είναι εργατικός λαός

«Η πολυτέλεια είναι ιδιόμορφος κυνισμός» υπογραμμίζει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βουλγαρική εφημερίδα «Τρουντ», με αφορμή τη βράβευσή του με το ειδικό βραβείο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας.
«Η πολυτέλεια σχετίζεται κυρίως με την τάση αυτοπροβολής, με την επιθυμία να επιδείξει κανείς ότι έχει χρήμα και, κατά συνέπεια, είναι κάτι περισσότερο από τους άλλους, από τους υπόλοιπους» αναφέρει ο κ. Γαβράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας.
Ο κ. Γαβράς, που τιμήθηκε μαζί με τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Ταβιάνι, υπογραμμίζει πως «πράγματι, ένας ιδιόμορφος κυνισμός συνοδεύει την πολυτέλεια».
«Ο κόσμος δείχνει σεβασμό προς τον πλούτο και τους πλούσιους. Επειδή ο πλούτος σημαίνει και ουσιαστική εξουσία» επισημαίνει ο κ. Γάβρας, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα κύρια μηνύματα του τελευταίου έργου του (Capital), η πρεμιέρα του οποίου στη Βουλγαρία αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Φεστιβάλ.
Η εφημερίδα αναφέρεται και στις περσινές δηλώσεις του διάσημου σκηνοθέτη με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα - να σταματήσει η «ταπείνωση του ελληνικού λαού» από την Ευρώπη - και δίνει «βήμα» στον σκηνοθέτη να μιλήσει, εκ νέου, για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες είναι εργατικός λαός» λέει και προσθέτει: «Είναι κόσμος που δουλεύει σκληρά... Η ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν δεν βαραίνει τον ελληνικό λαό, αλλά τους Έλληνες πολιτικούς».

 *O   σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς γεννήθηκε στα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας στις 12 Φεβρουαρίου 1933 
_______________________________
Πηγή: protothema.gr
Τρί, 12 Μαρ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου